Zevenbergse carnavalspenningen langer geldig

ZEVENBERGEN - Al bijna veertig jaar verzorgt de Zevenbergse Penningen Commissie de uitgifte, het beheer en de inname van de penningen, die het betalen van consumpties met carnaval zo eenvoudig maken. Al sinds jaar en dag zijn de penningen geldig tot en met Koningsdag (voorheen tot en met Koninginnedag).

Dit jaar is alles anders.

Op 15 maart moest de horeca op last van de overheid de deuren sluiten en het is nog niet bekend wanneer de horeca weer klanten mag gaan ontvangen.

Ook na Koningsdag
Daarom blijven de penningen die de mensen thuis hebben, dit jaar langer geldig. Dus ook nĂ¡ Koningsdag. Afhankelijk van het moment waarop de horeca weer open mag gaan, bepaalt de Zevenbergse Penningen Commissie tot wanneer de penningen dit jaar geldig zijn.

Vergoeding
De commissie hoort ook verhalen van mensen die nog penningen thuis hebben liggen en die deze anoniem in een enveloppe doen en bij een horecazaak naar keuze naar binnen gooien. De kastelein hoeft er dan dus niets voor te leveren en krijgt toch zijn vergoeding van de Zevenbergse Penningen Commissie. [l]