Afbeelding
Foto:

Bezoekers tevreden over resultaat nieuwe hal gemeentehuis

ZEVENBERGEN – Het begon enkele jaren geleden met een loslatende vloer en het eindigde in maart met een compleet nieuw ingerichte hal van het gemeentehuis van de gemeente Moerdijk in de kern Zevenbergen. Een gemeentehuis dat na de gemeentelijke herindeling in 1997 van de vijf zelfstandige gemeenten in het gebied van noordwest Noord-Brabant, tussen de rivieren de Mark en het Hollands Diep, werd gebouwd.

DOOR TIES STEEHOUWER

De renovatie van de hal en de inrichting is nu bijna klaar maar door de coronacrisis is de feestelijke opening even uitgesteld. Het publiek kan er al wel terecht maar dat was tijdens de werkzaamheden ook al het geval. Dat was zowel voor de bezoekers als voor de medewerkers soms wat improviseren maar dat leidde niet tot moeilijkheden. Een van de uitgangspunten bij de herinrichting van de hal was dat die vooral ook herkenbaar 'Moerdijk' zou zijn voor bezoekers. Daarom is de gemeente op zoek naar foto's gegaan voor op de, in totaal acht deuren. Er werd een fotowedstrijd uitgeschreven. 30 fotograven zonden 190 foto's in. De foto's van Ate de Waard, Annie Post, Madeleine Vrolings, Kenneth Bhagwandien en Danny Cornelissen werden gekozen om de deuren te sieren.

Dienstverlening

"Dienstverlening die beter aansluit bij de huidige en toekomstige tijd, dat is wat we wilden met de herinrichting van de centrale hal." Aan het woord is verantwoordelijk wethouder Jack van Dorst. "Want naast noodzakelijk technisch onderhoud was de opknapbeurt ook nodig om meer privacy te bieden aan bezoekers en een goede toegankelijkheid voor álle inwoners. Zo werd de receptie verlaagd en kwamen er zitbalies. Groenelementen dragen bij aan een gezond binnenklimaat. Verder kwam in het restaurant een eigentijds werk-lunchconcept zodat het restaurant ook ingezet kan worden als alternatieve werk-, vergader- en ontmoetingsplek. Het is de bedoeling dat er begin oktober een open zaterdag komt waarop ook diverse gemeentelijke instanties zich zullen presenteren".

Bezoekers

Naast de binnenkant van de hal werd ook de buitenzijde opgefleurd. Dat gebeurde onder andere door aan de voorzijde en plantenbak te maken en aan de achterzijde een nog grotere zodat de bezoekers van de kantine over enige tijd op een soort bosrand uit te kunnen kijken. Over de binnenkant van de hal vroegen we enkele bezoekers of ze vonden dat de renovatie geslaagd was. Terwijl buiten de marktkooplieden deze Corona tijd het hoofd probeerden te bieden druppelden de bezoekers binnen om bijvoorbeeld een paspoort, een vergunning of andere papieren te regelen. Een van hen was Lijnie Verboom uit Klundert die met haar nieuwe vriend Ad Driesprong uit Willemstad zijn paspoort op kwam halen. Verboom: "Ik vind het heel mooi geworden!" Ad Driesprong vond de verbouwing duur, maar laat weten: "Het ziet er fris uit". Hans Speelman uit Zevenbergen was het opgevallen dat de kaartjeszuil het nog niet deed. "Ik vind de vloer erg mooi en de houten betimmering. Alles is erg overzichtelijk met die mooie loketten".

Zitbankjes

Achter een van die loketten zat Saskia Franken op klanten te wachten. "Ik heb er al vijf gehad vanmorgen." Zij vertelde speciaal opgeleid te zijn voor paspoorten, huwelijken en geboorteaangiften. "En ook voor scheidingen" voegt ze er aan toe. Erg te spreken was ze over nieuwe zitbankjes voor de loketten. Marianne de Rooij uit Helwijk vertelde het gemeentehuis altijd al erg mooi te hebben gevonden. Nu komt ze graag nog een keer terug.[l]

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding