Vorig jaar was er ook veel jeugd op de been. FOTO DANIËLLE DEIJKERS
Vorig jaar was er ook veel jeugd op de been. FOTO DANIËLLE DEIJKERS Foto: Daniëlle Deijkers

Ook Polderchallenge van
evenementenkalender gehaald

STANDDAARBUITEN - De Polderchallenge Standdaarbuiten gaat alsnog niet door. De organisatie was aanvankelijk nog heel optimistisch, maar durft het toch niet aan om de obstakelrun door te laten gaan.

DOOR MONIQUE JANSEN

Dit jaar stond de Polderchallenge gepland op 5 september. Begin april konden deelnemers zich inschrijven. Dat gebeurde massaal. Binnen dag had de organisatie duizend toegangsbewijzen verkocht. Alleen voor de Kidsrun en Inimini-Run waren nog een paar plekken vrij.

Moeilijk besluit

"Ons hart zegt: Polderchallenge 2020 moet door kunnen gaan, maar ons verstand zegt, dat wij dit moeilijke besluit toch moeten nemen.
Ons mooie evenement wordt mede mogelijk gemaakt door heel veel sponsoren, vrijwilligers en talloze bouwers en sjouwers, die al ruim voor de Polderchallenge en dus ook voor 1 september, druk in de weer zijn, om alle noodzakelijke voorbereidingen te treffen. Wij als organisatie hechten veel waarde aan het waarborgen van de gezondheid van al deze mensen en daarom hebben wij deze pijnlijke beslissing genomen", vertelt woordvoerder Sander van der Lee.

Eerstvolgende editie

De ingeschreven deelnemers krijgen hun geld zo spoedig mogelijk teruggestort. Dat had de organisatie ook gegarandeerd. De eerstvolgende Polderchallenge staat gepland voor 4 september 2021.[l]