Theater de schuur. FOTO M. GODSCHALK
Theater de schuur. FOTO M. GODSCHALK m. Godschalk

Exposities Stichting Cultuur Moerdijk

ZEVENBERGEN - Dit jaar zijn er nog geen exposities geweest in de vertrouwde locatie Theater de Schuur in Zevenbergen. In normale omstandigheden organiseert de werkgroep Exposities van de Stichting Cultuur Moerdijk vier exposities per jaar. Dit is echter geen normale tijd. Begrijpelijk is dat onze bewegingsruimte beperkt is door de maatregelen van de overheid.

De in maart geplande Mini Agra Dagen 2002, 2006, 2020 was al in kannen en kruiken. Zelfs de posters hadden wij al opgehangen en in de kranten waren al de berichten geplaatst. Deze expositie gaat zeker nog een keer plaatsvinden op een ander tijdstip in een ander jaar.

De voorbereiding van de in juni geplande expositie: Kunst en Geluid uit Zuid Afrika was helemaal afgerond. Alle deelnemers waren benaderd en hadden toegezegd om te komen. De poster moest nog worden ontworpen. Maar ook deze expositie schuift, naar wij hopen, door naar 2021. Meerdere deelnemers hebben al toegezegd dan te willen exposeren.

De expositie 'Natuurtekeningen van onze kinderen' zou in september plaats vinden. Dit als bijdrage van de werkgroep expo aan de Kunst- en Kultuur route.

Echter die kan ook niet doorgaan en is verschoven naar 2021. Ook voor deze expo hebben wij besloten om in 2021 de draad weer op te pakken.

In oktober hebben wij de expositie De Haven oud en nieuw op het programma staan. Deze willen we samen met de Heemkundekring organiseren. De eerste contacten zijn al gelegd. Over de invulling moet nog worden gesproken. De maquette Tussen de Bruggen oud en nieuw zou weer te zien zijn. Wij hopen dat deze wel kan doorgaan.

Ook de presentatie van de 49e Kerst kunst expo zouden wij heel graag willen laten doorgaan. In deze tijd, waar nog niemand weet hoe lang alle maatregelen doorgaan, is het ook voor ons alleen maar te hopen dat wij snel weer onze bijzondere exposities kunnen laten zien.[l]