Links op de foto Buurtpreventie coördinator Kees Scheenaard en rechts de maandelijkse planner Jan de Visser. FOTO JOS SCHALK
Links op de foto Buurtpreventie coördinator Kees Scheenaard en rechts de maandelijkse planner Jan de Visser. FOTO JOS SCHALK Jos Schalk

Buurtpreventie kern Moerdijk
5 jaar actief

MOERDIJK - Op zaterdag 1 mei bestond de Buurtpreventie in de kern Moerdijk precies 5 jaar. Op 1 mei 2015 is deze van start gegaan onder leiding van inwoonster Bianca Pieterse.

Eind 2016 is Bianca er zelf mee gestopt. Vanaf 1-1-2017 heeft Jan de Visser de taak op zich genomen om de maandelijkse planning te maken en is Kees Scheenaard het aanspreekpunt richting gemeente, wijkagent en BOA geworden. Dat doen beide nog steeds.

Buurtpreventie
In 2015 is het Buurtpreventie team in Moerdijk gestart met 24 deelnemers. Van deze 24 zijn er momenteel nog steeds 13 actief als deelnemer.
In de afgelopen 5 jaar zijn er vrijwilligers afgevallen, maar gelukkig ook weer bijgekomen. Ook nieuwe inwoners sluiten zich steeds meer aan bij de club van vrijwilligers.

Vrijwilligersteam
Momenteel bestaat de buurtpreventie in Moerdijk uit 25 vrijwilligers die elke dag met tweetallen een rondje op het dorp lopen of in het Buitengebied fietsen.
Daarnaast hebben we nog 4 deelnemers die tijdens de hond uitlaten een Buurtpreventie rondje lopen. Samen met de inwoners zorgt de buurtpreventie voor een veilige(te) leefomgeving. Op naar het 10 jarig bestaan. [l]