Voor thuisonderwijs is een computer noodzakelijk.
Voor thuisonderwijs is een computer noodzakelijk.

Extra computers voor arme kinderen in Moerdijk

MOERDIJK - De gemeente Moerdijk gaat samen met de stichting Leergeld Noord-West Brabant een tiental kinderen in de gemeente voorzien van hulpmiddelen voor thuisonderwijs zoals computers.


DOOR MONIQUE JANSEN


De middelen worden bekostigd uit de onlangs ontvangen donatie van € 5.000 van de Goede Doelen Commissie van Shell Moerdijk voor Stichting Leergeld. Annelieze Heijliger vertelt over de missie van Stichting Leergeld: “Leergeld biedt kansen aan kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar uit gezinnen met minimale financiële middelen om te kunnen deelnemen aan activiteiten, zoals schoolreisjes, sport, cultuur en dergelijke. Hierdoor kunnen ook deze kinderen hun sociale vaardigheden en kennis zo optimaal mogelijk ontwikkelen en later als volwassenen volwaardig participeren in de samenleving. Alle kinderen mogen meedoen, want nu meedoen is later meetellen.”


Goede buur

Shell Moerdijk streeft naar een goede relatie met de buren en lokale ondernemers en sponsort regelmatig niet-commerciële initiatieven. "we vinden het belangrijk om een goede buur te zijn. Maar ook om mee te denken en te werken aan belangrijke sociale kwesties in de omgeving. En daar is Stichting Leergeld Noord-West Brabant een goed voorbeeld van." Shell Moerdijk is dan ook blij dat ze via de Goede Doelen Commissie een tiental kinderen kunnen helpen in deze bizarre tijd met hulpmiddelen voor het thuisonderwijs.[l]