Zwembad De Oester hervat activiteiten

FIJNAART - Vanaf maandag 18 mei hervat Zwembad De Oester haar activiteiten. Deze worden gefaseerd opgebouwd.


Komende week starten de zwemlessen voor het A-diploma vanaf niveau badje 5. Ook zwemmers voor het B- en C-diploma kunnen weer starten. Uiteraard met inachtneming van de strikte voorwaarden, opgesteld in het landelijk protocol. Ondertussen wordt bepaald met welke activiteiten uitgebreid kan worden.


Landelijk protocol

Dit landelijk protocol is opgesteld in het belang van de volksgezondheid van de zwemmers, het zwembadpersoneel en bezoekers. Dit houdt o.a. in dat de afstand tussen het kind en de zwemjuf minimaal 1,5 meter moet zijn. Omdat de zwemjuf hierdoor de kinderen niet kan begeleiden in het zwemwater, kunnen we helaas nog niet starten met de zwemlessen aan kinderen die momenteel in niveau badje 1 t/m 4 zwemmen.


RIVM

Ook de richtlijnen van het RIVM worden nageleefd. Dit betekent dat zwemmers thuis moeten blijven met symptomen als neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts. Ook als iemand in jouw huishouden deze symptomen heeft, verzoekt De Oester dat men thuis blijft totdat iedereen 24 uur klachtenvrij is. Indien je in contact bent geweest met een positief geteste persoon op het nieuwe coronavirus (COVID-19) geldt dat je thuis moet blijven tot 14 dagen na het laatste contact.


Chloorwaarde

Conform richtlijn 'Veilig zwemmen in coronatijd' zijn de chloor- en ph-waardes aangepast. Een verhoogde chloorwaarde verhoogt de desinfectiekracht van het badwater, maar kan wel hinderlijk zijn voor zwemmers. Indien men hier gevoelig voor is, adviseren wij het gebruik van een zwembril.

Bestuur en personeel van De Oester verzoekt eenieder zich aan deze richtlijnen te houden en kijkt uit haar zwemmers weer te zien. [l]