Zwembad De Oester breidt activiteiten uit

FIJNAART - Afgelopen week zijn de zwemlessen voor het A-diploma vanaf niveau badje 5 en voor het B- en C-diploma succesvol hervat.


Vanaf maandag 25 mei worden hier de lessen voor het A-diploma vanaf niveau badje 4 aan toegevoegd. Ook voor banen zwemmen kan je vanaf 25 mei weer in De Oester terecht.


Aanmelden banen zwemmen

Voor het banen zwemmen worden zwemmers verzocht zich vooraf aan te melden. Dit kan op werkdagen, tussen 16 en 19 uur, door de reserveringslijn te bellen op telefoonnummer 06-57325520. Ook voor het banen zwemmen gelden richtlijnen. Deze zijn na te lezen op onze website.


Geen zwemlessen A-diploma niveau badje 1-3

Doordat De Oester het landelijk protocol naleeft, is het helaas niet mogelijk om de zwemlessen voor niveau badje 1 tot en met 3 te starten. Volgens het protocol moet de afstand tussen het kind en de zwemjuf minimaal 1,5 meter zijn. Hierdoor is het momenteel onmogelijk deze zwemlessen in een veilige vorm aan te bieden.


RIVM
Ook de richtlijnen van het RIVM worden nageleefd. Dit betekent dat zwemmers thuis moeten blijven met symptomen als neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts. Ook als iemand in jouw huishouden deze symptomen heeft, verzoekt De Oester dat men thuis blijft totdat iedereen 24 uur klachtenvrij is. Indien je in contact bent geweest met een positief geteste persoon op het nieuwe coronavirus (COVID-19) geldt dat je thuis moet blijven tot 14 dagen na het laatste contact.


Chloorwaarde
Het zwemwater zal een hoger chloorgehalte kennen, als gevolg van de verhoging van deze waarde opgelegd door de rijksoverheid. Het kan dus zijn dat zwemmers hier hinder van onder vinden.

Bestuur en personeel van De Oester verzoekt eenieder zich aan deze richtlijnen te houden en kijkt uit haar zwemmers weer te zien. [l]