Podium Wielerronde Fijnaart blijft dit jaar leeg

FIJNAART - Ook de organisatie van de Rijk Zwaan wielerronde van de Fendert heeft het besluit moeten nemen om de 36e wielerronde op 14 juni a.s. te annuleren vanwege het coronavirus. Heel jammer maar zeker begrijpelijk en noodzakelijk, gezondheid boven alles.


De landelijke richtlijnen van de overheid / sportbonden en RIVM hebben voor veel organisaties deze keuze makkelijker gemaakt.

De organisatie was al druk met de voorbereidingen begonnen , ook de sponsoren en vele vrijwilligers zijn inmiddels benaderd met een persoonlijke brief, waarin uitleg is gegeven om onze nieuwe plannen een jaar uit te stellen.

Om de wedstrijd later dit jaar alsnog door te laten gaan is voor ons geen optie, vanwege de overvolle wedstrijdkalender, en onze voorbereidingen van de cross op 25 oktober, die hopelijk wel doorgang kan vinden.

Al met al hebben we nu iets meer tijd om in 2021 onze nieuwe plannen ten uitvoer te brengen, en met een geheel nieuw programma en wedstrijden terug te keren naar een nog meer spetterend wielerevenement, wat de landelijke bekendheid doet herleven.

De ronde van de Fendert was na de herstart klaar om door te groeien naar het oude concept met de nieuwelingen/junioren en amateur toppers aan het vertrek, zowel landelijk als regionaal.

Wij hopen U op 25 oktober te kunnen begroeten tijdens onze cross.

Volg de richtlijnen en afspraken van de instanties, en blijf gezond, dan zijn er volgend jaar weer wielerevenementen om samen van te genieten. [l]