Kinderboerderij De Dierenploeg weer open

ZEVENBERGEN - De landelijke regels ten aanzien van Corana zijn versoepeld. Dit was voor het bestuur van kinderboerderij “De Dierenploeg” in Zevenbergen aanleiding om te bezien of en hoe de Kinderboerderij, binnen de regels, weer opengesteld kan worden. We willen heel graag weer open maar wel veilig en verantwoord. Dat voelen we als een verplichting, zowel richting de bezoekers maar ook naar onze vrijwilligers.


Besloten is om gefaseerd open te gaan en te beginnen met het openstellen van de buitenruimte (waterontdekplek, weides, voorplein en kruidentuin). Het voornemen is om zondag 14 juni om 14.00 uur weer open te gaan. De kinderboerderij zelf en het MEC blijven nog dicht. Dit betekent ook dat er geen wc-bezoek mogelijk is. Er mogen gezien de huidige regels 30 mensen tegelijk op het terrein zijn en daar gelden de gangbare regels zoals het 1.5 meter afstand houden. Kinderen tot 12 jaar mogen zich vrij bewegen op het terrein maar moeten wel onder begeleiding zijn van een volwassene. Bij de poort zal hierop worden toegezien. Wij vertrouwen erop dat de bezoekers zich houden aan de regels en de aanwijzingen van de surveillanten en hopen dat er snel meer vrijheid komt en regels verder versoepeld kunnen worden.


Openingsdagen

De kinderboerderij gaat in principe drie dagen in de week open en wel op woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag. Dit alleen als we voldoende surveillanten op deze dagen hebben en ook alle voorzieningen geregeld zijn. Hou voor de actuele openingstijden onze website www.dedierenploeg.nl goed in de gaten.

Gezien het vrijwilligersbestand, dat voor een deel tot de risicogroep behoort, kunnen we wel wat extra mensen gebruiken die ons de komende periode willen helpen bij het surveilleren. Als u hiervoor interesse heeft neem dan contact op via info@dedierenploeg.nl.[l]