Van links naar rechts en dan van boven naar beneden: Quinty, Janine, Andrea, Joost, Jill en Darinka. Dit zijn de jonge ondernemers achter het team BackTassen.
Van links naar rechts en dan van boven naar beneden: Quinty, Janine, Andrea, Joost, Jill en Darinka. Dit zijn de jonge ondernemers achter het team BackTassen.

Studenten Hout- en Meubileringscollege in nationale finale

STANDDAARBUITEN - BackTassen is een bedrijf opgericht door zes leuke, spontane en enthousiaste studenten van het Hout- en Meubileringscollege in Rotterdam. Al onze teamleden wonen verspreid over Nederland. Via het keuzedeel ondernemen volgen wij het programma van Jong Ondernemen. Hierin worden wij begeleid met het opstarten van onze eigen onderneming. Voor het programma van Jong Ondernemen hebben wij opdrachten gemaakt en zijn wij ook aan de slag gegaan met de verkoop van ons product.


Ons oorspronkelijk bedachte product is een tas waar A3-formaat documenten in passen. Tijdens onze opleiding maken wij regelmatig gebruik van A3-papier en veel verschillende tekenspullen. In het begin van de opleiding kregen wij vanuit school een plastic koffer met daarbij een A3-formaat map en een aantal tekenspulletjes die nodig zijn voor de opleiding. De koffer die wij vanuit school gekregen hebben, ging snel kapot en is totaal niet duurzaam. Veel studenten van de opleiding zie je daarom al snel met een canvas tas lopen. Het nadeel van deze tassen is dat de A3-documenten er niet goed in passen, waardoor de projecten snel beschadigen. Ook zijn de tassen niet stevig. Daarnaast zijn er wel al A3-formaat tassen op de markt, maar deze zijn totaal niet representatief. Wij als studenten van een interieuropleiding vinden het erg belangrijk om representatief over te komen voor onze stagebedrijven, werkplekken en bij projecten. De tas moet echt laten zien wie je bent en waar je voor staat. Daarom hebben wij het product de BackTas ontwikkeld.


Toffe prints

Onze tassen worden door ons voorzien van toffe prints. Een eigen ontwerp is natuurlijk ook te realiseren. Dit maakt onze BackTassen uniek en representatief. Door het grote formaat van de BackTas is deze tas ook geschikt als boodschappentas, sporttas of zelfs als strandtas. Hierdoor verbreden wij onze doelgroep en is de tas voor iedereen toegankelijk.


Online lesprogramma

In het online lesprogramma van Jong Ondernemen, wat wij volgen, zit een wedstrijdelement waar wij aan mee doen. Allereerst hebben wij een promotievideo moeten maken. Deze is ook te vinden op onze website en Instagram. We zijn met deze video in de halve finale terecht gekomen. Voor de halve finale hebben we een informatieve video moeten maken over onze sociale media. In deze video moesten wij vertellen hoe wij onze sociale media bijhouden en wat wij doen om onze doelgroep te bereiken. We zijn door de halve finale heen gekomen en momenteel hebben wij net onze finale opdracht ingeleverd. Het hoofd ontwerp van de finale casus is het Corona Virus. Hierin hebben wij beschreven hoe het gaat met onze onderneming in deze tijd, welke impact het virus heeft op ons bedrijf en of ons proces veranderd is.


Benieuwd naar ons product en onderneming?

Bekijk onze sociale media kanalen om op de hoogte te blijven van onze onderneming en de ontwikkelingen.
Instagram: @_backtassen_; Facebook: @Backtassen; LinkedIn: Backtassen; Website: https://backtassen.myonline.store[l]