Herstart vieringen op 5 juli

ZEVENBERGSCHEN HOEK - Op zondag 5 juli om 11.00 uur zal weer de 1e eucharistieviering plaats vinden in de kerk van de H. Bartholomeus in Zevenbergschen Hoek. Daarbij gelden de voorschriften zoals die door de overheid en het RIVM zijn opgesteld.


Wanner u ziekteverschijnselen heeft die mogelijk kunnen duiden op corona, dan blijft u uiteraard thuis. Bij binnenkomst wordt u gewezen op de voorschriften die van toepassing zijn. Daarna wordt de naam genoteerd van de parochiaan. Om tijd te besparen wordt iedere parochiaan gevraagd van huis een briefje mee te nemen waarop de naam en het telefoonnummer staan vermeld. Mocht zich een geval van corona voordoen, dan weet de GGD direct welke andere personen mogelijk ook besmet zijn geraakt. De PKCO wil deze gegevens niet langer bewaren dan de GGD strikt voorschrijft en absoluut niet gebruiken voor andere doeleinden. Dienen de handen ontsmet te worden. Er is een vaste looprichting aangegeven en de zitplaatsen zijn aangegeven (‘1,5 meter-regel’). Samenzang is NIET toegestaan. Voor zover mogelijk wordt voor iedere viering gezorgd voor twee personen die de liederen zingen (cantor). Bij het ter communie gaan, dienen eerst de handen nogmaals ontsmet te worden. De priester staat achter een scherm en reikt de hostie aan met een liturgisch pincet. De toiletten zijn afgesloten. Na afloop worden alle gebruikte voorwerpen (w.o. de microfoon, de banken, etc.) schoon gemaakt en het gebouw gelucht.
Laat u niet afschrikken door bovenstaande: geloven doe je bij voorkeur door samenkomen en samen bidden. Intenties kunt u op de gewone wijze aanleveren.[n]