Kerk Moerdijk

MOERDIJK - Deze week plaatsen we voor de laatste keer de kerkberichten in de huidige vorm. Bewaart u deze pagina goed!!
In het vervolg gaan wij alleen de aankondiging van diensten, misintenties, bijzonderheden en wijziging van vaste gegevens plaatsen.
Komt u deze week voor het eerst weer naar de kerk? Volgt u dan de richtlijnen vanuit de kerk en het RIVM op. Blijf thuis met verkoudheidsklachten, griep of koorts.


RK Immanuelparochie en RK Parochie H. Bernardus van Clairvaux:
Markt 19a, 4761 CE Zevenbergen, 0168-323218 www.immanuel-parochie.eu; Info@immanuel-parochie.eu
Postbus 174, 4730 AD Oudenbosch, 0165-330502 www.bernardusparochie.nl; info@bernardusparochie.nl
Pastoraal team: pastoor Maickel Prasing, 0165-330502; pastoraal werker Peter Derks, 0165-330502; priester-assistent Alex Schuerman, 06-28211515, teamassistent Eric Roovers, 06-16540840
Contact: Op het secretariaat van de Immanuelparochie is op maandag en donderdag van 09.00u tot 17.00 u en op dinsdag van 09.00-13.00 u iemand aanwezig om u te woord te staan. In de pastorie in Oudenbosch is op werkdagen van 09.00u tot 12.00u iemand aanwezig om u te woord te staan. U kunt ook altijd telefonisch een afspraak maken met de pastoor.
Adreswijziging: Gaat u verhuizen of komt u in de parochie wonen, laat het even weten.
Ziekenbezoek: Bent u langdurig ziek of ligt u in het ziekenhuis en wilt u graag bezoek van een van de pastores, dan kunt u altijd contact met hen opnemen of dit melden aan de teamassistent.
Vieringen: H. Bartholomeus Zevenbergen: zondag 11.00u; H. Jacobus de Meerdere Fijnaart: zondag 09.30u; H. Bartholomeus Zevenbergschen Hoek: zaterdag 19.00u; eerste zondag van de maand 11.00u.
KerkTV: Vanuit de kerk van Jacobus de Meerdere in Fijnaart wordt op zondag om 09.30u de viering uitgezonden via KERKTV. De vieringen zijn live te volgen via de website van de Immanuelparochie http://www.immanuel-parochiei.eu. In de linker kolom onderaan wordt u via de knop KERKTV rechtstreeks doorgeschakeld naar de uitzending. U kunt de viering ook op een later tijdstip terugkijken.
Cluster West: (Kernen Fijnaart, Klundert, Noordhoek en WIllemstad) RK Heilige Jacobus de Meerdere Kerk, Molenstraat 26, 4793 EG Fijnaart, pkwest@immanuel-parochie.eu
Cluster Midden: (Kern Zevenbergen) RK Heilige Bartholomeuskerk, Markt 19a, 4761 CE Zevenbergen, 0168 323567 pkmidden@immanuel-parochie.eu. Contact: op werkdagen is van 09.00-11.30 uur iemand aanwezig op het Bartholomeushuis om u te woord te staan.
Cluster Oost: (Kernen Lage Zwaluwe, Langeweg, Moerdijk, Zevenbergschenhoek), RK Heilige Bartholomeuskerk, Kerkplein 4, 4765 CJ Zevenbergschenhoek, pkoost@immanuel-parochie.eu
H. Johannes de Doper Standdaarbuiten: Secr.: Basiliek H.H. Agatha en Barbara, Markt 59, 4731 HN Oudenbosch, 0165-330502                         basiliek@bernardusparochie.nl

Zondagsvieringen
Vanaf zondag 5 juli zullen de zondagsvieringen in de Immanuelparochie weer worden hervat. Hierbij worden de richtlijnen van het RIVM in acht genomen. Wilt u de vieringen bijwonen, lees dan aandachtig het volgende door.
Om deel te kunnen nemen aan de zondagsdienst verzoeken wij u zich vooraf aan te melden.
Bartholomeuskerk Zevenbergen: Telefonisch elke werkdag tussen 08.30 en 11.30 uur op nummer 0168-323567 of via e-mail pkmidden@immanuel-parochie.eu met vermelding van naam, telefoonnummer en het aantal personen.
Jacobus de Meerdere Fijnaart: Tijdens het spreekuur op dinsdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur of telefonisch op nummer 0168-462345. Op vrijdag tussen 09.00 en 10.30 uur alleen telefonisch. Aanmelden via e-mail kan ook: pkwest@immanuel-parochie.eu met vermelding van naam, telefoonnummer en het aantal personen.
Bartholomeuskerk Zevenbergschen Hoek: Aanmelden bij binnenkomst kerk. Uw naam en telefoonnummer worden dan genoteerd. Om tijd te besparen graag van huis al een briefje meenemen waarop uw naam en telefoonnummer zijn genoteerd.

Cluster west:
Zondag 5 juli: 09.30u voorgangers pastoor M. Prasing en emeritus diaken M. Bastiaansen. Intenties: Lies van Merrienboer-Korst, alle intenties vanaf 15 maart.

Joannes de Doper, Klundert: De Maria-kapel is open op zaterdag van 10 tot 17u voor het aansteken van een kaarsje en gebed tot O.L.Vrouw. Geen spreekuur.

Cluster midden:
Zondag 5 juli: 11.00u eucharistieviering, voorganger priester-assistent A. Schuerman. Intenties: Cornelia Roelen-Verdonk; Eerw. Hr. v. Poppel; Mevr. Kerkhofs v. Fessem en dhr Willem v. Fessem; Hilde Oosterling-Grevendonk; Annie Nooren-Uitdewilligen e.v. Cees Nooren; Adrianus van Zitteren

Cluster Oost:
Zaterdag 4 juli: 19.00u openlucht familieviering Langeweg, voorganger pastoraal werker P. Derks. Zondag 5 juli: 11.00u eucharistieviering,voorganger emeritus priester G. Dirven.

Johannes de Doper Standdaarbuiten
Secretariaat: Basiliek H.H. Agatha en Barbara, Markt 59, 4731 HN Oudenbosch, 0165-3330502, basiliek@bernardusparochie.nl
Zondag 5 juli: 11.00u Basiliek, eucharistieviering, voorganger pastoor M. Prasing. Intenties: vanwege een 90ste verjaardag; overl. ouders Buijs-Perdaems; Anny Buijs; Cor en Lucie Verpaalen-Teunissen en hun dochtertje Ceciel; Jan v. Hoek (jgt.).

Protestantse gem., Moerdijk
Zondag 5 juli
9.30u Ds. F.A. den Harder. Organist dhr. L. van Breugel

Gereformeerde kerk Vrijgemaakt, Zevenbergen
Noordhaven 2, www.NoordhavenKerk.nl
Onze kerkdiensten zijn op afstand te volgen via www.kerkomroep.nl (alleen geluid) en www.youtube.com (beeld en geluid). Op beide platformen zijn we te vinden met de zoektermen 'NoordhavenKerk' en 'GKv Zevenbergen'.

Gereformeerde kerk, Zevenbergen
Stationsstraat 2, www.gereformeerdekerkzevenbergen.nl
Zondag 5 juli
10.00u "Kleurrijke bronnen…", Kerkleden, Zevenbergen

Hervormde gemeente, Zevenbergen
www.hervormdzevenbergen.nl

Hervormde gemeente, Klundert
Zondag 5 juli
10.00u ds. A.Slingerland.
18.30u ds. W.P.v.d. Aa.

Gereformeerde kerk, Klundert
Zondag 5 juli
10.00u Ds. Becker, Rotterdam. Beluisteren / bekijken op www.gkklundert.nl

Protestantse gemeente Fjnaart/Heijningen/Standdaarbuiten
Zondag 5 juli
10.00u Ds. F.C. de Ronde Bevestigingsdienst De Dorpskerk. Kerkdienst te volgen via: www.pknfijnaart.nl



REGELS VIERINGEN
Op de dag van de viering vragen wij u, ook buiten de kerk, de afstand van 1,5 m te respecteren. Aan de kerkdeur zal iedereen worden gevraagd naar de naam, zodat die gecontroleerd kan worden met de opgavenlijst. Tevens worden een aantal gezondheidsvragen gesteld.
Bij binnenkomst dient u uw handen te desinfecteren met het aanwezige desinfectiemiddel. Vervolgens volgt u de instructies van de route regelaars. Gezinsleden mogen bij elkaar zitten, maar er moet 1,5 m gehandhaafd worden met de volgende persoon.
Wanneer u een kaarsje op wilt steken dient u voldoende afstand te houden en uw gebed kort te houden. U kunt het kaarsengeld met de GIVT app betalen of contact in de collectebus.

Tijdens de viering is het niet toegestaan om te zingen. De zang wordt alleen verzorgd door de organist en de cantor.

U mag de communie weer ontvangen. Ook hier zal er door de toezichthouders aangegeven worden wanneer uw kerkbank aan de beurt is. Voordat u de communie ontvangt, ontsmet u uw handen. De voorganger staat achter een transparant scherm en zal de hostie met een pincet in uw hand aanreiken. Volg hierna de pijl op de vloer en/of de aanwijzingen van de toezichthouders voor de route die u terug naar uw plaats moet lopen.

Tijdens de viering dient lichamelijk contact te worden vermeden, dus we geven elkaar geen vredeswens.

Na afloop van de viering volgt u ook weer de instructies van de route regelaars. Ook bij het verlaten van de kerk desinfecteert u uw handen weer bij de deur. U kunt uw bijdrage aan de collecte in de mandjes doneren die achterin de kerk staan. Ook buiten de kerk houdt u zich steeds aan de 1,5 m afstand.

Het toilet is alleen toegankelijk voor noodgevallen.

Blijf thuis als je één van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, benauwdheid of koorts

Houd u aan de volgende regels:

- Blijf thuis als iemand in uw huishouden koorts heeft (vanaf 38 graden) en/ of benauwdheidsklachten totdat iedereen weer volledig hersteld is.

- Houd 1,5 meter afstand van iedere andere persoon buiten uw huishouden (uitzondering voor kinderen tot en met 12 jaar onderling)

- Hoest en nies in uw elleboog en gebruik papieren zakdoekjes

- Ga voordat u van huis vertrekt, thuis naar het toilet.

- Was voorafgaand aan het kerk bezoek uw handen met zeep of desinfectans, minimaal 20 sec.

- Vermijd aanraken van uw gezicht

- Schud geen handen[n]