Vlnr: Martin van Diepen, winnaar Bas van Oosten en Arjan Leijten. FOTO BEN VOS
Vlnr: Martin van Diepen, winnaar Bas van Oosten en Arjan Leijten. FOTO BEN VOS Ben Vos

Bas van Oosten wint eerste wedstrijd Fendertsmannen

FIJNAART - Vorige week las u deel 1 over de eerste golfwedstrijd van de Fendertsmannen in 2020 waarbij vooral de Vermaledijde Vijf werden belicht. In dit deel ruimte voor de winnaars.


Allereerst slechts voor de statistieken de middenmotors: Jo de Rooij (15), Pascal Kreeft (14e en de Neary en de Longest), Rene Consenheim (13), Olaf Roks (12), Toon Nuiten (11), Wim van Alphen (10), Luuk Frijters (9), gastspeler Wilco (8) Lex van Dis (7e en de Leary) en Peter Rutters (6). Omdat Fijnaart wars is van een zesjescultuur wordt aan deze uitslagen geen verdere aandacht besteed.


Toppers

En dan de toppers, de Fendertsmannen in de top 5 en in tegenstelling tot alle anderen wel met meer dan 30 punten op de scorekaart. Op de 5e plaats Jurgen van Hoof. Jurgen is na een paar mindere jaren weer helemaal in vorm. Zijn kenmerkende fuchsia roze polo is versleten maar zijn swing bepaald niet! Robert Moorman heeft enige weken geleden zijn agenda geheel vrij laten maken om zich dit seizoen volledig te wijden aan het golfspel. Op de Wouwse verdiende Robert punten als water. Eminence grise Martin van Diepen behaalde een eervolle derde plaats. Door hevige regenval was hij een dag eerder gedwongen veel langer op de vrijdagmiddagborrel te blijven dan hij wilde. Dat was aan zijn spel echter niet af te zien. Bovendien maakte Martin zich ’s avonds nog verdienstelijk als het Fijnaartse equivalent van Goedele Liekens. Menig Fendertsman heeft de volgende dag besteed aan het in de praktijk (pogen te) brengen van Martin’s adviezen.


Nieuwe leden

Eerder las u over de nieuwe leden. Olaf Roks eindigde -uit respect voor het edele gezelschap waar hij deel van mag uitmaken en haar voorzitter- netjes een plaats onder Toon Nuiten. De andere twee nieuwbakken leden traden echter bruut op met minachting voor de gevestigde orde, met dedain jegens de sympathieke golfers die hen eerder dit jaar zo liefdevol hadden omarmd binnen de Fendertsmannen. Zij kwamen, zij zagen en zij roofden zonder omzien wat hun goeddunkt: plaats 2 door Arjan Leijten en plaats 1 door Bas van Oosten. Vanwege zijn kleurige golfschoenen was Bas inmiddels voorzien van de bijnaam ‘Kingpin’. Voorzitter Toon gaf in zijn toespraak terecht aan dat beide heren een buitengewoon knappe prestatie hadden geleverd om vervolgens aan te kondigen de statuten van de Fendertsmannen te zullen bestuderen op de mogelijkheid van een direct royement van beide golfrovers.


Nagenieten

Jurgen van Hoof had voor zijn golfvrienden gereserveerd op het terras van de Graanbeurs om na de strijd te genieten van bier, wijn, een maaltijd en van elkaar. Uiteraard met inachtneming van 150 centimeter afstand. In dat kader: steek nu uw rechter- of linkerhand in de lucht en spreid duim en wijsvinger. Bezie de afstand tussen uw duim en wijsvinger. Realiseert u zich dat iedere Fendertsman gelooft, nee ervan overtuigd is, dat die afstand tussen duim en wijsvinger ruim twintig centimeter is. Dan begrijpt u dat met die 150 centimeter afstand ook wel goed zit bij de Fendertsmannen. Enfin, het was een bijzonder mooie en geslaagde dag met een terechte winnaar![n]