Museum Zevenbergen tijdens COVID-19. FOTO EBO ROEK
Museum Zevenbergen tijdens COVID-19. FOTO EBO ROEK Ebo Roek

Museum Zevenbergen weer open vanaf 1 juli

ZEVENBERGEN - Het museum van de Heemkundekring Willem van Strijen aan de Zuidhaven 17 in Zevenbergen is vanaf 1 juli 2020 weer te bezoeken.


Helaas is de vrije inloop op zaterdagmiddag nog niet mogelijk. In verband met het gevaar op corona besmetting gelden er in lijn met de landelijke regels voor museumbezoek ook voor ons museum een aantal voorwaarden. Zo is bezoek uitsluitend mogelijk op afspraak en wordt u geacht zich te houden aan de algemene gedragsregels van het RIVM. Ook de stadswandelingen zijn weer te boeken. Bezoekers kunnen zich aanmelden per email (info@heemkundezevenbergen.nl) of per telefoon (06-37 44 92 59). Voor de precieze voorwaarden wordt verwezen naar onze website www.heemkundezevenbergen.nl en kijk dan onder “Nieuws” of “Museum”.

Over onze website gesproken. Natuurlijk is er in de afgelopen maanden tijdens de lock-down niet stil gezeten. De website is helemaal vernieuwd en bevat een schat aan informatie over Zevenbergen. Er is bijvoorbeeld een chronologische lijst met belangrijke gebeurtenissen uit het verleden van Zevenbergen toegevoegd. Verder is de agenda met activiteiten gedetailleerder dan vroeger en wordt er aandacht besteed aan het nieuws, met een knipoog naar het verleden. Ook de activiteiten die u bij de Heemkundekring kunt boeken zijn uitgebreid beschreven.

De archieven zijn in toenemende mate te raadplegen via de website. De laatste toevoeging aan de sectie archieven op de website is de mogelijkheid om naar bidprentjes te zoeken. Er kan worden gezocht op achternaam, voornaam, geboortedatum en plaats, etc.
De oude exemplaren van het tijdschrift “Oud Nieuws” zijn nu ook via de website te raadplegen en natuurlijk kunt u ook zoeken in ons fotobestand. Wist u dat we niet alleen foto’s uit het verleden opslaan. Ook foto’s van belangrijke gebeurtenissen uit het heden hebben onze belangstelling. Het heden is immers de geschiedenis van de toekomst. Dus als er iets is waarvan u denkt dat het de geschiedenis in moet gaan, stuur dan een foto naar ons emailadres met informatie over datum en plaats, de fotograaf en natuurlijk wat er op te zien is.

De Heemkundekring hoopt natuurlijk dat het museum later dit jaar weer normaal toegankelijk kan worden en dat de geplande activiteiten binnen en buiten het museum door kunnen gaan. Actuele informatie daarover staat op onze website.[n]