VNO-NCW Moerdijk lanceert ondernemersagenda

MOERDIJK - Het bedrijfsleven in de gemeente Moerdijk is de tweede grootste banenmotor van Brabant. Toch ontbrak het dat bedrijfsleven aan een stevige belangenbehartiger én een goed ondernemersnetwerk. Met de oprichting van VNO-NCW Moerdijk slaat het bedrijfsleven de handen ineen.


Op 30 juni lanceerde het collectief haar ondernemersagenda met 11 punten om de concurrentiepositie van Moerdijk tegenover andere gemeenten en havens te verstevigen.


Stevig kernteam

De vertegenwoordiging van de aangesloten bedrijven wordt gevormd door het kernteam bestaande uit Goof Rijndorp (BRAS Fijnaart), Gerard de Groot (A2B Online), Peggy Kakebeeke (EuroRijn), Michiel Jansen (Shell Moerdijk) en Chris Schouwenaars (AD International). Zij worden ondersteund door Marcel Deryckere, regiomanager voor VNO-NCW Brabant Zeeland. Gezamenlijk zullen zij namens het aangesloten bedrijfsleven het gesprek aangaan met het gemeentebestuur, het Havenbedrijf en andere relevante partners om de belangen van het bedrijfsleven te verdedigen.

Concurrentiepositie

Het afgelopen jaar is door het kernteam benut om met vele bedrijven in de gemeente het gesprek aan te gaan.


11-puntenplan


Wat gaat er goed in Moerdijk?
Wat kan er beter?
Hoe kijk je naar de dienstverlening van de gemeente en het Havenbedrijf? Op basis van deze gesprekken én een uitgebreide enquête presenteert VNO-NCW Moerdijk een 11-puntenplan.
Deze ondernemersagenda beoogt de concurrentiepositie van het bedrijfsleven in Moerdijk te verstevigen.


Uitdagingen
Zowel op het Haventerrein als daarbuiten zijn er namelijk flinke uitdagingen op het gebied van bereikbaarheid, personeel en duurzaamheid. Zo roepen de ondernemers op tot de aanleg van walstroom om de scheepsvaart te verduurzamen, moet het fileprobleem op de A17 worden opgelost én ligt er een belangrijke opgave om jongeren uit de regio op te leiden tot de werknemers van de toekomst in het lokale MKB. Alleen met onder andere deze maatregelen kan de concurrentiepositie van Moerdijk worden verstevigd.[n]