Corné in actie in het onderwijsmuseum.
Corné in actie in het onderwijsmuseum. Mijn moeder

KLUNDERT - Corné Verhulst, 19 jaar oud, en wonend in Klundert, was te gast bij een evenement van de 4e Musketier op vliegveld Twente. Tijdens de kennismaking met de vele activiteiten werd hij gegrepen door de Muskathlon en zou hiervoor graag naar Ghana gaan.


Een Muskathlon is een bijzondere uitdaging in één van de landen waar Compassion actief is. Tijdens deze reis, van ruim een week, lever je een dag een uitdagende sportieve prestatie. Meer informatie over Compassion zie www.compassion.nl

Muskathlon
Maar de Muskathlon is meer dan een sportieve prestatie leveren. Het is ook samen met de andere deelnemers deel worden van een missie die groter is dan jijzelf: de armoede de wereld uit! Het houdt in hoop brengen op vergeten plekken en een stem geven aan kinderen die leven in extreme armoede. Een ontmoeting met mij als muskathlon deelnemer betekent dan ook enorm veel voor mensen die in armoede leven. Het laat zien dat ze kostbaar zijn. In mijn ogen en in die van God. Tijdens de reis kijk je armoede recht in het gezicht. Dat is confronterend en misschien zelfs pijnlijker dan de laatste kilometers die je loopt of fietst. Het zal ook aanzetten na te denken over thema’s als recht en gerechtigheid, armoede en rijkdom en wat er écht toe doet in het leven.

Programma
Wat is het programma van de Muskathlon week?
We bezoeken bijvoorbeeld een sloppenwijk of steengroeve en gaan we langs bij projecten van Compassion. Er is een fun-middag waarbij je met de kinderen sport-en-spel doet. Er is tijd voor bezinning. Ook is er een dag van de sportieve prestatie. Ik ga dan 120 kilometer mountainbiken en na afloop is er in de avond een geweldig feest met vele mensen uit de wijde omgeving. Vanuit Compassion Nederland wordt de Muskathlon georganiseerd. Per deelnemer wordt een flink bedrag aan sponsorgeld gevraagd. Dit wil ik bij elkaar krijgen door zelf ervoor te sparen, door sponsoring en gerichte acties.

Schuurverkoop
Een van de gerichte acties is schuurverkoop met allerlei goede en mooie tweedehands goederen. De opbrengst komt geheel ten goede aan Compassion Nederland ten behoeve van Muskathlon 2021.

24 juli-22 augustus
Vanaf 24 juli tot en met 22 augustus:
Op woensdag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 18.00 uur; Op zaterdag tussen 10.00 uur en 16.00 uur.
Schuur is bereikbaar via brandgang gelegen naast Steinstraat / parkeervakken.[n]