De aanleg van de Zevenbergse haven in beeld. FOTO MONIQUE JANSEN
De aanleg van de Zevenbergse haven in beeld. FOTO MONIQUE JANSEN Foto: Monique Jansen

Wandelen op bodem nieuwe haven Zevenbergen

ZEVENBERGEN - Het blijkt een wens van veel Zevenbergenaren: een wandeling maken op de bodem van de nieuwe haven voordat het water komt. Het is een wens ook die zo maar in vervulling zou kunnen gaan. Op zaterdag 26 september namelijk kunnen Zevenbergenaren en andere belangstellenden eenmalig op de bodem van de nieuwe haven lopen en een kijkje nemen in de grote duiker.


DOOR ADDO SPRANGERS


Vooral oudere inwoners hebben bijzondere herinneringen aan de tijd dat de oude haven werd gedempt en zij als kind volop in het zand speelden. Er nu weer een wandeling maken zou dan ook een heel bijzondere ervaring zijn. De Gemeente Moerdijk en aannemerscombinatie Strukton Civiel Zuid-Van den Herik maken deze unieke belevenis nu mogelijk. Op zaterdag 26 september is er eenmalig de kans om een stukje op de havenbodem te lopen en een kijkje te nemen in de grote betonnen kokerduiker die de haven verbindt met de Roode Vaart bij de Kristallaan.


Inschrijven

De rondleiding gebeurt coronaproof in kleine groepen met een deskundige gids. Om de veiligheid te waarborgen, is inschrijven verplicht. Dit kan tot en met 31 augustus via www.moerdijk.nl/rondleiding-haven. Inschrijvers krijgen in de eerste helft van september een bevestiging per e-mail. Daarin staat het tijdstip waarop zij zich op de Markt mogen melden voor de rondleiding. De wandeling is alleen geschikt voor mensen die goed ter been zijn en zelfstandig kunnen traplopen. Kinderen zijn welkom, voor hun veiligheid alleen onder begeleiding van een volwassene. Voor mensen in een rolstoel wordt die zaterdag een aangepaste rondleiding gehouden. Surf voor meer informatie naar www.moerdijk.nl/vragen-rondleiding.[n].