DHV oefent onder tropische omstandigheden

ZEVENBERGSCHEN HOEK - DHV is na 22 weken “gedwongen rust” begonnen met het oefenprogramma voor het nieuwe seizoen.

De wedstrijd tegen de gepromoveerde 4e kl.zondag Rimboe uit de Wouwse Plantage werd vanwege de hitte om 11.00 uur gespeeld maar ook op dit tijdstip wees de thermometer al 30 Celsius aan.

Fysieke en conditionele fitheid

Fysiek werd er dan ook veel van de spelers gevraagd. DHV heeft wat betreft fysieke en conditionele fitheid dit seizoen dankzij speler Marc Nuyens een samenwerking met Fit & Gezond. Elke voetbaltraining start met een door F & G opgesteld schema.

Noodlottig

Na 1 week voorbereiding speelde de ploeg verzorgd met snelle combinaties. Rimboe werd niet overklast maar de drang om aan te vallen werd hen noodlottig. Met de rust stond het al 4-0 en Rimboe mocht beslist niet mopperen want diverse kansen van DHV bleven nog onbenut.

Tweede helft

Na rust speelde trainer Eric van de Giesen met 10 verse krachten. Alleen Luc van de Klundert maakte de 90 minuten vol. Werd Rimboe gevaarlijk dan stond Luc zijn mannetje. Er werd niet meer gescoord.

Doelpuntenmakers: Brian van Run, Max van den Brink (2x) en Rivelino Resort uit een penalty.

A.s. zaterdag oefent DHV in Middelharnis tegen DJS (De Jonge Spartaan) die uitkomen in de 3e klasse.