Marijke Venghaus: Ogen-blik, olieverf op doek, 100x90.
Marijke Venghaus: Ogen-blik, olieverf op doek, 100x90.

Kunst bij kaarslicht in de Maagd Mariakerk

WILLEMSTAD - In de H. Maagd Mariakerk, wat achteraf gelegen aan de Landpoortstraat 34 in Willemstad, is van 29 augustus tot en met 6 september een expositie ingericht. Kunstcollectief De Raamberg toont schilderijen, beelden, grafiek en tekeningen.


De toezegging om in dit, normaal gesloten, kerkje te mogen exposeren heeft de groep met beide handen aangegrepen. Bovendien krijgt het publiek nu de gelegenheid om deze kerk eens te bezichtigen. De brandende kaarsen in de wandkandelaars zorgen tijdens de expositie voor extra sfeer.

De neogotische R.K. H. Maagd Maria Kerk is gebouwd in 1875. Tijdens de Tweede Wereldoorlog raakten de kerk en de toren beschadigd. Na restauratie kon de kerk in 1950 weer in gebruik worden genomen. Tegenwoordig is het kerkgebouw in particuliere handen en wordt deze niet meer gebruikt voor kerkdiensten.
Kunstcollectief De Raamberg is genoemd naar de locatie waar de kunstenaars werken: een loods in het buurtschap De Raamberg in Klein Zundert. De tien kunstenaars, onder meer uit Zevenbergen, zijn daar al sinds 2011 actief. Zij exposeren regelmatig, zowel in het eigen atelier als op verschillende locaties in de regio en ver daarbuiten..


Openingstijden
Dagelijks van 12.00-17.00 uur, toegang is gratis. Officiƫle opening is zaterdag 29 augustus om 14.00 uur. Deelnemende kunstenaars: Christine Switters, Marijke Venghaus en Joke Oomen schilderijen, Ineke Drogendijk, Magreet Jansen en Monique Borburgh beelden, Annie van Strien grafiek en Monica Blom tekeningen.[n]