Pascalle Wubben
Pascalle Wubben Foto: René Bruijnincx

Pascalle droomt van beautytruck

ZEVENBERGEN – Tijdens het gesprek met schoonheidsspecialiste èn idealiste Pascalle Wubben, maak je kennis met iemand die de ervaringen uit haar leven heeft gebruikt om haar plannen te vertalen naar de uitvoering daarvan. Dat Pascalle midden in het leven staat en gebruik maakt van de communicatiemiddelen die beschikbaar zijn, blijkt wel uit haar blog www.pascallespassie.nl. Ze wil op die manier ervoor zorgen dat iedereen zich mooi gaat voelen. Zowel van binnen als van buiten. Want beauty kent geen beperking.

DOOR RENÉ BRUIJNINCX


“De opleidingen die ik heb gevolgd, onder andere die van maatschappelijke zorg en als schoonheidsspecialist hebben me in ieder geval geleerd dat je dingen met elkaar kunt combineren, zodat je het uiteindelijke doel dat je voor ogen hebt nauwkeuriger kunt omschrijven en duiden”, vat Pascalle haar leerprocessen samen.


'ZomerOndernemer begeleidt jonge mensen'


Ondernemingsplan

“De laatste opdracht van de opleiding schoonheidsspecialist was het maken van een ondernemingsplan. Mijn docent Shelly van den Hurk vond mijn plan heel bijzonder, waardoor ze me adviseerde om deel te nemen aan de cursus ZomerOndernemer. Die cursus begeleidt jonge mensen bij het opzetten van een eigen onderneming in al haar facetten. We hebben gesprekken met zakenvrienden gevoerd, trainingen en workshops gehad, terwijl we ook met de bank in gesprek moesten”, vat Pascalle de inhoud van die cursus samen.


Zomerondernemer

Pascalle is als zomerondernemer gestart omdat ze een droom heeft. “Ik droom namelijk van een wereld waarin iedereen met zelfvertrouwen over straat kan gaan. Iets wat ikzelf in het verleden erg heb gemist”. Ze wil die droom waarmaken door het geven van workshops en behandelingen, en daardoor mensen zelfvertrouwen geven. Klanten vinden bij mij een veilige haven en kunnen ook met niet alledaagse vragen terecht”. En ze geeft daar wat voorbeelden van: ‘Hoe doe je je make-up als je blind bent’, ‘hoe scheer je je baard als je in transitie bent van vrouw naar man’ en hoe verzorg je jezelf goed met een lichamelijke beperking’.


Intenties

En Pascalle geeft ook aan hoe ze zaken wil inrichten. “De behandelingen en workshops wil ik zo duurzaam en zerowaste mogelijk doen. Ik vind het belangrijk om goed voor onze planeet te zorgen door er zuinig mee om te gaan. Onder de naam @going.less post ik samen met een vriendin op instagram tips over een duurzaam leven.


Toekomst

Pascalle geeft in het gesprek ook duidelijk aan dat ze op meerdere terreinen tegelijk ‘opereert’. “Naast mijn blog, kijk ik ook naar de praktische uitvoering van mijn plannen. Een duidelijk voorbeeld daarvan is dat ik graag naar de mensen toe wil. Daarom wil ik geen beautysalon maar het liefst mijn eigen beautytruck”.


Afwachten

“Op woensdag 26 augustus wordt in Zwijndrecht de uitslag bekend gemaakt, welk ZomerOndernemer-idee er ‘door mag’ naar de landelijke finales”. En zoals te verwachten is de enthousiaste ondernemer in spé daar erg op gefocust. We zijn erg benieuwd![n]