Kaylee Nijpjes
Kaylee Nijpjes Foto: Will Rombouts

De 4-jarige Kaylee Nijpjes heeft erg veel zin om weer naar te school. Ze is maandag begonnen in groep twee van basisschool de Rietvest in haar woonplaats Klundert.


Ze heeft genoten van de schoolvakantie: "Ik ben naar het zwembad geweest en ik heb ook de dierentuin bezocht. Ook heb ik opa en oma geslagen en heb ik veel met papa gelopen. We hebben ook veel gespeeld. Ik vind het heel leuk om met mijn zusje Romee te spelen." Hoewel ze weer naar school gaat, is de vakantie voor Kaylee nog niet helemaal afgesloten: "Over twee weken gaan we nog op vakantie naar Limburg voor twee weken. Daar gaan we ook weer leuke dingen doen."

Met strijkkralen werken

Op school vindt ze alles leuk, maar het het liefste wat ze doet is met strijkkralen werken. Daar kun je namelijk hele mooie dingen van maken. In groep één kwam ze in maart thuis te zitten. Ze kreeg toen thuisonderwijs. "Ik heb toen werkboekjes van school met papa gemaakt. Dat vond ik erg leuk", vertelt Kaylee. In groep twee krijgt ze opnieuw les van dezelfde juf als in groep één: "Die is erg lief!" De Rietvest maakt onderdeel uit Van Stichting De Waarden. Onder deze stichting vallen ongeveer achttien scholen uit de gemeenten Moerdijk, Drimmelen en Goeree-Overflakkee.[n]