DHV in de slotfase langs de Fendert

ZEVENBERGSCHEN HOEK - In een matige wedstrijd won DHV van De Fendert met 2-1. Alvorens de wedstrijd begon viel doelman Luc van de Klundert uit, tijdens de warming-up schoot zijn pink uit de kom, deze werd snel door verzorger Cees vd Made en trainer Erik vd Giessen terug gezet maar verder keepen was niet mogelijk.


17-jarige Yonnick Hoegen werd gebeld en kwam hals over kop richting sportpark en keepte deze wedstrijd en met een paar voortreffelijke reddingen in de slotfase hield hij DHV overeind.

In deze wedstrijd overheersten de verdedigingen en hadden beide doelmannen hadden in beginsel een rustige middag. Het ontbrak de teams vooral aanvallend aan ritme waardoor de scherpte rondom de 16 meter ontbrak. Toch was DHV trainer Eric van der Giessen tevreden met het resultaat omdat zijn verdediging in deze 2e oefenpartij weinig ruimte weggaf. Het enige doelpunt van De Fendert kwam na rust dan ook uit een makkelijk gegeven penalty tot stand. (Nick Kreijnen 0-1)

Hierna verkeek de Fendertse doelman zich bij een corner op de door de wind gedreven indraaiende bal. De overigens betrouwbare doelman liet de bal uit zijn handen glippen en Edgar van der Giessen kon eenvoudig koppend scoren. (1-1)

Vlak voor tijd wist Max van den Brink een gekrulde voorzet van rechts binnen te tikken. Nu ging De Fendert defensie niet vrij uit.

Een gelijk opgaande wedstrijd werd uiteindelijk door defensieve fouten beslist.


Eerste wedstrijd beker

A.s. zaterdag speelt DHV in Breda zijn eerste wedstrijd in de bekerpoule tegen De Baron.[n]