In het midden winnaar Wim van Alphen, rechts geflankeerd door Robert Moorman met de tweede plaats en links Lex van Dis met de derde plaats. FOTO RENE CONSENHEIM
In het midden winnaar Wim van Alphen, rechts geflankeerd door Robert Moorman met de tweede plaats en links Lex van Dis met de derde plaats. FOTO RENE CONSENHEIM René Consenheim

Wim van Alphen wint de Fendertsmannenwedstrijd

FIJNAART - Zaterdagochtend 23 augustus, 10.10 uur. Achttien Fendertsmannen gaan onderweg naar Rhoon. Daar ligt, letterlijk onder de rook van Rotterdam een geweldig golfterrein. Niet echt een moeilijke baan. Wel veel waterpartijen en fraaie beplanting, maar ook lekkere brede fairways.


Het mooie van Rhoon is ook, het is vanuit Fijnaart lekker dichtbij, dus om 10.45 uur zaten de heren golfers al te genieten van geurige koffie en overheerlijke appeltaart met slagroom. Altijd een goed begin van een golfdag. Het zou een mooie dag worden en ook een extra feestelijke dag. De corona-vrije boxen en felicitatie-ellebogen waren al uitgedeeld aan Martin van Diepen die deze dag jarig was. Door zijn golfvrienden werd de jarige toegezongen en Martin ontving van hen een mooi cadeau. Een nieuwe golfbag in miniatuuruitvoering met de functie van een wijnkoeler.


Buienradar
De eerste flight vertrok nog lekker onder het zonnetje vanaf de T-box van hole 1. En alsof het lot ermee speelde, daar kondigden de eerste regendruppels zich aan. Voor een plaatselijk regenbuitje had buienradar eigenlijk al gewaarschuwd, maar je blijft hopen dat het dan toch nog droog blijft. Weersvoorspellingen zijn immers vaak onvoorspelbaar. Maar helaas, vijf minuten later kwam de regen met bakken uit de hemel vallen.

Het roer recht houden
Juist op deze momenten onderscheiden de mannen zich van de jongens.

Drie mannen houden het roer recht: Lex van Dis, Robert Moorman en Wim van Alphen. Lex en Robert lopen allebei 21 punten op de eerste 9 holes.

Hun flightgenoot Peter Rutters, momenteel de beste speler van de Fendertsmannen met een handicap van 6,9 kan qua aantal Stablefortpunten (aantal punten dat je vergaart op basis van je handicap) niet aanhaken. Wim noteert 17 punten op de eerst 9. Op de tweede 9 bestendigt Wim zijn spel en noteert 16 punten. Robert en Lex weten hun spel niet op hetzelfde niveau te houden en sluiten af met respectievelijk 12 en 11 punten. Dus dat betekent: eerste plaats voor kapitein Wim van Alphen, vanwege een betere prestatie op de tweede negen ten opzichte van Robert Moorman, die dus de tweede plaats achter zijn naam schrijft. Als derde man op het podium Lex van Dis. Knap hoor, mannen en gefeliciteerd!!
Martin van Diepen eist de neary en de longest op en pakt 2 bonuspunten en ook 2 flessen rosé. En zo ging de jarige na afloop dus met 3 flessen rosé en een wijnkoeler terug naar de Fendert. Het andere bonuspunt dat te vergaren was, was voor Peter Rutters, die met een geweldige bunkerslag de Leary achter zijn naam kon schrijven. Ben Lauwers was rode lantaarndrager en ging dus aan de haal met de poedelprijs.[n]