‘n Bietje gezond de Polder rond

MOERDIJK - In schooljaar 20/21 start het voedseleducatie project “ ‘n Bietje gezond op Waterpoortgrond” voor basisschoolleerlingen in 6 gemeenten in het Waterpoortgebied (Moerdijk, Halderberge, Steenbergen, Tholen, Bergen op Zoom en Goeree-Overflakkee).


Tijdens dit project bezoeken de kinderen een boer of kweker en ontdekken waar, wanneer en op welke manier groenten en fruit groeit.


Kookworkshop

Vervolgens gaan de kinderen onder begeleiding van een kok aan de slag met het bereiden van deze streekproducten tijdens een kookworkshop en worden zij uitgedaagd een gezond recept te bedenken.


Kinder-kookboek

Een selectie van de ingezonden recepten wordt tot slot gebundeld in ’n Bietje gezond kinder-kookboek en overhandigd aan lokale restaurants die de uitdaging aangaan gezonde recepten op de kaart te zetten, zodat kinderen in de toekomst ook de mogelijkheid wordt aangeboden in een restaurant te kiezen voor “ ’n Bietje gezond.”


Kinderkookboek overhandigd aan lokale restaurants


Ludieke “aftrap”

Als ludieke “aftrap” op 12 september van het voedsel educatieproject, wordt het evenement “ ‘n Bietje gezond de Polder rond” georganiseerd. Een gezellige en interactieve fietstocht voor het hele gezin.


Ingrediënten verzamelen

De tocht leidt de gezinnen langs boerderij winkels waarbij ouders en kinderen uitgedaagd worden ingrediënten te verzamelen voor een gezond gerecht! Tijdens elke stop kunnen ingrediënten van het recept in de boerderijwinkel gekocht worden en staat er een leuke activiteit klaar voor de kinderen. De gezinnen ontvangen een strippenkaart en een startpakket inclusief recept bij de start.


Bepaal zelf de fietsafstand

Naast een strippenkaart, ontvangt elke deelnemer ook een fietsroute en een startpakket. Als gezin kun je bij de start kiezen voor een route van 20 km of een route van 27 km door de Bloemendaalse polder en omgeving.


Twee startpunten

Ongeacht de route die je kiest, kun je starten vanaf de volgende twee punten: Ut Eèrepelschuurke, Achterdijk 89 in Zevenbergen of De Stuifakker, Bloemendaalse Zeedijk 16 in Zevenbergschen Hoek.


Schrijf je in!
De starttijd ligt altijd tussen de 11.00 en 16.00 uur. Kosten voor deelname bedragen € 5,- per kind. Inschrijven kan tot 6 september via deze link: https://www.opjebordje.com/kopie-van-aanmelding-n-bietje-gezond-op-waterpoortgrond/


Alleen kinderen als deelnemer

Alleen kinderen kunnen als deelnemer de tocht fietsen. Ouders, opa’s, oma’s en andere begeleiders mogen uiteraard meefietsen! In verband met een maximaal aantal deelnemers tijdens coronaperiode is vooraf inschrijven noodzakelijk.


Slecht weer?

Al ingeschreven en regent het flink? In geval van slecht weer of andere plotselinge maatregelen neemt de organisatie contact met je op.[n]