'Moerdijkers' in finale Nederlands kampioenschap Poker

MOERDIJK - Bijna 1 jaar na de seizoensstart van het Open Nederlands Kampioenschap Poker (ONKP) in september vorig zal de finale gespeeld worden op 4 en 5 september.
Het seizoen begon met 81 live voorrondes totdat het 'corona-tijdperk' zich aandiende.
Omdat live spelen niet meer mogelijk was volgens de richtlijnen werden de resterende voorrondes (54) online gespeeld.


Moerdijkers die hoge ogen gooiden tijdens live toernooien en zich direct voor de finale plaatsten waren Rober van Oers (hij won de voorronde van Roosendaal) en Remco van Ginneke
(hij won de voorronde van Moerdijk). Ronald den Hollander sprong in het oog doordat hij bij de live toernooien vijf keer in de prijzen viel en bij de online toernooien was dit zelfs dertien keer.
Door het inwisselen van tickets plaatste hij zich voor de finale.


Online voorrondes met succes


Vele Moerdijkers hebben de online voorrondes gespeeld en met succes.
Cas Kuipers wist zich twee maal rechtstreeks te plaatsen (en verzamelde daarnaast nog halve finale tickets en wild cards).


Top5
Zico van Oers, Jack Lems, Melvin Olierook, Michel Jacobs, Tim van Geel, Jeffrey Reniers en Edwin Veenendaal ('verse Moerdijker') wonnen net geen online voorronde maar door hun sterke optreden (top5) wisten ze zich rechtstreeks te plaatsen voor de finale.


Titelverdediger
De titel kan in Moerdijk blijven want titelverdediger Martin van Meel plaatste zich ook voor de finale door meerdere halve finale tickets in de wacht te slepen. Dit deed ook Jessica Bierkens, in combinatie met een aantal wild cards konden die ingeruild worden voor een felbegeerde finaleplaats.



Finales op 4 en 5 september



De eerste dag van de finale wordt gespeeld op vrijdag 4 september vanaf 18:30 uur. De overgebleven spelers na het vijftiende level zullen de finale uitspelen vanaf zaterdag 5 september 18:30 uur.


Finales
Twee Moerdijkse Pokerteams zullen ook de finale gaan spelen van het Nederlands Team Kampioenschap Poker. Het zijn The Royal 4 en The Rebuyers. The Royal 4 bestaande uit Ronald den Hollander, Cas Kuipers, Jessica Bierkens en Vanessa den Hollander kenden een goed seizoen met twee overwinningen tijdens een voorronde en één tweede plaats. Het is de derde keer dat het team zich voor de finale plaatst en er wordt gehoopt op een beter resultaat dan de vorige keren (beide 9e).

The Rebuyers bestaande uit Rober van Oers, Zico van Oers, Martin van Meel en Melvin Olierook plaatsten zich voor de finale via een mooie 3e plaats in Boxmeer.

Edwin Veenendaal komt uit voor Baldy Pokerkings, hij en zijn team plaatsten zich onder andere via een eerste plaats in Ugchelen voor de finale. De finale wordt online gespeeld en begint zondag 6 september om 12:00 uur.

Beide finales zullen te volgen zijn via het internet.
Voor meer informatie daarover kun je www.onkpoker.nl bezoeken.[n]