Kledingbank Moerdijk zoekt hulp voor kledingbank

MOERDIJK - Iedereen in de gemeente Moerdijk kent wel de facebook groep Weggeefhoek gemeente Moerdijk. Deze is in 2012 opgericht door Cindy van den Berg, en wordt geleidt door Monique Donkers. Samen willen wij zoveel mogelijk de minder bedeelden binnen de gemeente Moerdijk helpen waar we kunnen. De weggeefhoek is daar een voorbeeld van, wat inmiddels een groot succes is geworden.


Echter vinden wij dit niet voldoende en wilden wij meer doen voor de minderbedeelden binnen onze gemeente. Daarop is het idee ontstaan om een kledingbank op te richten. Bewoners en bedrijven kunnen gebruikte en nieuwe kleding en schoenen doneren aan de kledingbank. Deze wordt gesorteerd, en opgehangen in de betreffende ruimte. Aangemelde gezinnen die bijvoorbeeld bij de voedselbank lopen, of bijvoorbeeld in een schuldhulp traject zitten, kunnen na aanmelding gratis kleding uitzoeken.
Kleding is een grote kostenpost voor een gezin, zeker wanneer er ook kinderen binnen het gezin zijn, die nog volop in de groei zijn. Naast kleding kunnen de gezinnen ook schoenen en jassen uit zoeken, en bijvoorbeeld rond carnaval zullen we carnavals kleding aanbieden.
Ook zullen wij de personen die op sollicitatie gesprek gaan, helpen aan sollicitatie kleding.


Noodpakket
Daarnaast zullen wij ook nood pakketten leveren. Een nood pakket kan geleverd worden bijvoorbeeld wanneer iemand brand heeft gehad, of bijvoorbeeld wanneer er een uithuisplaatsing is van een kind. Zo hebben wij naast deze voorbeelden nog meer opties waarop wij onze mede bewoners willen helpen. De betreffende gezinnen die in aanmerking komen, zullen worden door verwezen door instanties waar ze hulp van krijgen, zodat we ook de juiste groep personen zullen bereiken.


Op zoek naar ruimte
om kledingbank
te starten



Alleen waar we nu tegenaan lopen, is dat de kledingbank Moerdijk nog niet open kan, ondanks dat we een compleet plan klaar hebben liggen. Het probleem is dat wij geen ruimte hebben die we kunnen gebruiken om de gedoneerde kleding aan te bieden. Daarom willen wij graag een oproep doen aan de bewoners binnen de gemeente Moerdijk en aan de bedrijven. Wij zijn op zoek naar een ruimte van gemiddeld 80m2 om de kledingbank te kunnen starten. Het is veel ruimte echter binnen deze ruimte willen we ook opslag creëren voor de gedoneerde kleding, willen wij intake gesprekken houden etc. Op het moment dat wij een ruimte tot onze beschikking hebben, zouden wij binnen een maand kunnen gaan starten met de kledingbank.


Inzamelingsactie
Op dit moment houden wij een inzamelingsactie om financiën bij elkaar te krijgen om een huur te kunnen betalen. Wij willen dan ook vragen via deze weg of er iemand is die ons kan helpen aan een ruimte, of ons financieel zou willen steunen.
Weet u een locatie het liefst in Zevenbergen dan horen wij graag van u. De reden van Zevenbergen is omdat het centraal is in de gemeente Moerdijk, maar ook omdat de voedselbank in Zevenbergen is gevestigd. Doet u liever een financiële donatie ook dit is mogelijk via onze crowfunding welke te vinden is via de volgende link: www.doneeractie.nl/oprichting-kledingbank-moerdijk.
Wilt u met Cindy of Monique contact opnemen dan kan dit via onze facebook pagina kledingbank moerdijk, of via email: kledingbankmoerdijk@gmail.com.[n]