haven Zevenbergen
haven Zevenbergen Foto: Monique Jansen

Rondleiding bodem haven Zevenbergen gaat niet door

ZEVENBERGEN – Een kijkje nemen op de bodem van de Zevenbergse haven. Ruim tweeduizend mensen hadden zich aangemeld voor de unieke rondleiding op 26 september. In groepjes van twintig personen zouden de bezoekers mogen rondkijken. Helaas gooit de coronacrisis roet in het eten. De rondleidingen zijn afgelast.


“Dit is een grote teleurstelling, maar we kunnen niet anders. De coronamaatregelen zijn weer strenger geworden. Je mag nu met maximaal zes personen in je achtertuin zitten, dan kun je geen rondleidingen houden met twintig personen”, geeft burgemeester Jac Klijs aan.
“Het plan was om de rondleidingen te verdelen in kleine groepen met eigen starttijden. Maar ook bij die werkwijze brengt je een flink aantal mensen op de been. Dat is nu niet verantwoord. Als gemeente hebben we een voorbeeldfunctie”

Het is helaas geen optie voor de gemeente en de bouwers om de rondleidingen uit te stellen.


Water gaat stromen

Vermoedelijk gaat het water eind november stromen. Het is onmogelijk om alle werkzaamheden uit te stellen tot grootschalige rondleidingen mogelijk zijn.
“Los van corona kan dat technisch niet. Het werk aan de haven gaat door. Het was een unieke, eenmalige kans die na dat septemberweekend helaas verkeken is”, licht Klijs toe.

Toch betekent dat niet dat mensen geen glimp kunnen opvangen van de bodem van de Zevenbergse haven. “We denken na over een alternatief, bijvoorbeeld in de vorm van een film”, licht Brummans een tip van de sluier op.[n]