DSO 1 wint eerste wedstrijd

KLUNDERT - DSO 1 is goed begonnen aan het nieuwe korfbalseizoen. In Klundert werd KVK verslagen met 12-11. Na 6 korfballoze maanden werd de competitie dan eindelijk hervat en DSO 1 trad aan tegen oude bekende KVK.

De Klundertse formatie heeft een behoorlijke transformatie ondergaan dus het was even afwachten in hoeverre de ploeg nu al opgewassen was tegen een ploeg als KVK. Ten opzichte van vorig seizoen speelt DSO met liefst 4 nieuwe spelers.

Beginfase

De beginfase was van beide kanten nog wat onwennig. Er werden wel redelijke aanvallen gespeeld, maar er was ook goed te zien dat bepaalde automatismen nog ontbraken.

Pech in afronding

DSO had in de eerste helft wat pech in de afronding, diverse kansen rolden net uit de korf. Verdedigend kreeg DSO wel steeds meer grip op KVK, dat toch wel erg afhankelijk bleek van enkele spelers. Bij KVK ontbrak 1 van de pure spitsen, waardoor het voor die ploeg ook zoeken was naar de juiste afstemming.

DSO was dan ook de betere ploeg, maar was nog niet in staat echt weg te lopen, met een 6-3 ruststand als gevolg.

Slap en ongeconcentreerd

In de tweede helft begon DSO was slap en ongeconcentreerd, waardoor KVK binnen mum van tijd langszij kwam. Vervolgens ontstond een boeiend korfbalgevecht.

Beide ploegen hadden de zaken verdedigend goed voor elkaar, waardoor ieder doelpunt wat gemaakt werd zomaar eens beslissend kon zijn. KVK pakte in eerste instantie brutaal de voorsprong, maar DSO was in staat deze achterstand weg te werken.

Gelijke hoogte

Zo'n 2 minuten voor tijd kwam DSO weer op gelijke hoogte en een zinderende laatste fase brak aan.

DSO had in deze fase veruit de beste kansen en uiteindelijk was het Jean Paul die de winnende maakte, 12-11.

Voor DSO dus een goede start van het seizoen. Leuk om te zien dat er over veel schijven gescoord werd en dat de ploeg bleef knokken voor een goed resultaat.

Ventura Sport

Volgende week gaat DSO op bezoek bij Ventura Sport, wederom een oude bekende. De wedstrijd in Strijen begint om 15.30 uur.[n]