Trainster Noor Loeff is er klaar voor.
Trainster Noor Loeff is er klaar voor.

Mindful Walk clinics cadeau aan zorgmedewerkers

WILLEMSTAD – Mindful Run Willemstad geeft in de week van de Vitaliteit (maandag 21 sept. t/m zondag 27 sept.) Mindful Walk clinics cadeau aan zorgmedewerkers en mantelzorgers, die zich tijdens de coronatijd hebben ingezet. Zorgmedewerkers en mantelzorgers hadden het heel erg druk. En ondanks het verhoogde risico om zelf besmet te raken door het Corona-virus, zorgden zij voor onze zieken. Hoog tijd om deze zorghelden te bedanken.


Mindful Run instructeur Noor Loeff uit Willemstad ondervond aan den lijve hoeveel impact Corona heeft. “Veel mensen zaten thuis en konden geen kant op. Terwijl de andere helft zich een slag in de rondte werkte en juist voor die groep zijn deze Mindful Run en Mindful Walk clinics bedoeld. Nu kunnen we eindelijk iets terug doen.”


Meer dan alleen applaus

Noor vindt dan ook dat ‘onze’ zorghelden veel meer verdienen dan alleen een applaus of de vlag uit. Zij wil hen graag op een passende manier bedanken. “Tijdens een Mindful Walk clinic doen we mindfulness-oefeningen en focussen we op de ademhaling en zintuigen. In combinatie met bewegen in de buitenlucht levert dit minder stress en meer energie op. Precies datgene wat onze zorghelden nodig hebben na een hectische periode vol onzekerheid en werkdruk. Even stilstaan en tot jezelf komen en genieten van het moment en de omgeving. Dat is de boodschap die we willen geven namens de algehele Mindful Run Nederland organisatie.”


Agenda

De gratis clinics staan gepland voor maandag 21 september van 9.30 uur tot 11.00 uur, dinsdag 22 september van 13.30 uur tot 15.00 uur, woensdag 23 september van 19.00 uur tot 20.30 uur, donderdag 24 september van 9.30 uur tot 11.00 uur en zaterdag 26 september van 10 uur tot 11.30 uur op en rondom de Vestingwallen te Willemstad. Aanmelden voor een clinic kan via NoorLoeff@outlook.com of via de website www.mindfulrun.nl/Willemstad. Dan horen deelnemers ook waar zij verzamelen. Per sessie is er plaats voor maximaal acht personen. Alleen met dit aantal kan de afstand tot elkaar gegarandeerd worden.


Het Mindful Run concept is ontwikkeld door Martijn Mensink, eigenaar Mindful Run Nederland. Noor Loeff geeft Mindful Walk clinics in Willemstad. Wil je graag meedoen? Aanmelden voor een clinic kan via NoorLoeff@outlook.com of via de website www.mindfulrun.nl/Willemstad .Dan horen deelnemers ook waar zij verzamelen. Per sessie is er plaats voor maximaal acht personen. Alleen met dit aantal kan de afstand tot elkaar gegarandeerd worden.[n]