Archieffoto van The Rebuyers.
Archieffoto van The Rebuyers. J.T.

Moerdijks succes blijft uit in finales NK Pokeren

MOERDIJK - Dertien individuele spelers streden in de finale van het Open Nederlands Kampioenschap en twee teams speelden mee om het Nederlands Team Kampioenschap. Helaas werden er geen podiumplekken behaald.


Op vrijdagavond 4 september begonnen de dertien Moerdijkers vol goede moed aan hun finale. Met een start stack van 25.000 punten, levels van 20 minuten en een eerste level van 25/50 was er zeer veel speelruimte. In totaal speelden 381 spelers de finale. Zico van Oers zag als eerste zijn 'droom' in rook opgaan; hij eindigde op plek 365. Het toernooi werd over twee dagen gespeeld en op vrijdag moest je na 15 levels nog in het spel zitten om je te plaatsen voor de finaledag van de finale. Helaas lukte het dit de volgende spelers niet: Jeffrey Reniers, Edwin Veenendaal, Tim van Geel en ook titelverdediger Martin van Meel vond zijn Waterloo op de eerste dag. De best geklasseerde Moerdijk na de eerste speeldag was Jack Lems met een puntenaantal van 100K speelde hij, net als Jessica Bierkens (met 99K) boven het gemiddelde. Van de 381 spelers die aan de finale begonnen zouden er 111 doorgaan naar de finaledag.

Jack Lems was de eerste Moerdijker die al zijn chips naar een tegenspeler zag verdwijnen. Zijn k7 was niet opgewassen tegen de K9 van de tegenspeler. Beiden hitten 2 koningen op de flop. Maar via turn en river speelde de bijkaart (kicker) van zijn tegenspeler. Michel Jacobs werd, 82e, Cas Kuipers eindigde op 78, Rober van Oers op 73, Remco van Ginneke op 65, Ronald den Hollander op 48, Jessica Bierkens op 39 en de best geklasseerde Moerdijker werd Melvin Olierook op plaats 34.


Nederlands Teamkampioenschap

Op zondag 6 september werd de finale gespeeld van het Nederlands Teamkampioenschap.

De Moerdijkse teams The Royal 4 en The Rebuyers kwam vanaf 12:00 uur in actie. Het eerste doel was het overleven van speelronde 1 en 2. En daarin deden The Rebuyers goede zaken. Martin van Meel, Melvin Olierook, Rober van Oers en Zico van Oers verzamelden daar 200 punten en stonden daarmee 3e in het tussenklassement. Bovendien was plaatsing voor ronde drie zeker. The Royal 4 (Ronald den Hollander, Cas Kuipers, Jessica Bierkens en Vanessa den Hollander) hadden meer moeite om punten bij elkaar te spelen. Met 103 punten werd wel de derde ronde behaald.

In ronde 3 werd nog eens gas gegeven door The Rebuyers, ze haalden 43 punten en met een totaal van 243 zouden zij zich ook gaan plaatsen voor de laatste ronde. The Royal 4 kon lijn van de prestaties van het gehele seizoen (twee maal eerste en een maal tweede) niet doorzetten. Met een totaal van 153 punten werd de 30e plaats behaald en uitkomen in de 4e ronde zat er niet meer in.

In de 4e ronde waren The Rebuyers goed op dreef een podiumplaats te gaan halen. Dit feestje werd op het laatste moment verstoord door een team dat nog twee spelers had die veel punten konden halen. Met een 4e plaats werd natuurlijk wel een prachtige prestatie neergezet. Edwin Veenendaal ("vers Moerdijker") speelde de finale mee met zijn team Baldy Pokerkings; ook zij haalden de laatste ronde maar bleven steken op de 15e plaats.


Nieuw seizoen ONKP

Het nieuwe seizoen van het Open Nederlands Kampioenschap Poker is al weer begonnen. De voorrondes worden online gespeeld. En er is al weer sprake van Moerdijks succes. Edwin Veendenaal, Rober van Oers, Cas Kuipers en Ronald den Hollander wisten al weer in de prijzen te komen.

Meer informatie: www.onkpoker.nl[n]