Nieuwe EHBO cursus in
Zevenbergen

ZEVENBERGEN - De EHBO-verenigingen Willemstad en Zevenbergen bieden binnenkort een cursus Eerste Hulp bij Ongelukken aan.


De cursus is bedoeld voor mensen uit Willemstad, Zevenbergen, Fijnaart en omgeving. Na het afronden van de cursus kunt u elk jaar uw kennis van de eerste hulp bijspijkeren door lid te worden van EHBO-vereniging Willemstad of Zevenbergen.

In de cursus wordt ingegaan op:

- de eerste hulp bij ongevallen en plotselinge ziektes;

- reanimatie en bediening van de AED;

- hulp bij bewusteloosheid en ernstige bloedingen;

- het verzorgen van wonden, botbreuken en kneuzingen;

- wat te doen bij het onwel worden of ziekte bij kinderen;

- kleine ongevallen om het huis of op vakantie: van bloedneus tot splinter, van wespensteek tot tekenbeet.

Ook in deze tijd is kennis van eerste hulp van belang, bij een ernstige situatie kunnen de eerste minuten voordat er een ambulance arriveert van levensbelang zijn. Dan is het goed te weten wanneer we de huisarts of de ambulance inschakelen en wanneer dat niet nodig is.

Indicatie van de kosten is € 200,- dit is inclusief lesmateriaal en examenkosten. Veel zorgverzekeringen vergoeden een gedeelte van deze cursus.

De cursus start na de herfstvakantie. Aangezien onze instructeur kosteloos kan beschikken over een eigen lesruimte organiseren we de cursus in Zevenbergen.

Voor meer informatie kunt u bellen met onze instructeur Marco Sep 0627056394 of met EHBO-vereniging Willemstad www.ehbowillemstad.nl Gerda Konings telefoonnummer 0610435699 info@ehbowillemstad.nl.[n]