DHV laat jeugdspelers debuteren

ZEVENBERGSCHEN HOEK - De bekercampagne eindigde zaterdag voor DHV in Tilburg na een 1-1 gelijkspel tegen de studenten van de Universiteit Tilburg.

Trainer Eric van der Giesen liet in de 2e helft 3 jeugdspelers debuteren t.w. Thomas van Gool, Derin Lormann en Jarrik van Oosterhout. Met 7 “jonkies” boekte DHV een mooi resultaat tegen 3e klasser TSVV Merlijn. In de eerste helft kostte naar later bleek een enorme blunder DHV de volle winst. Zonder te kijken werd de bal op Justin teruggespeeld en een Merlijn aanvaller wist wel raad met geboden kans. Bovendien werd een zuiver doelpunt na 65 min. van Edgar van der Giesen afgekeurd. Merlijn was aanvankelijk de ploeg die het betere van het spel had maar de verdediging met centraal Florens van Zwol en Thomas van Dijk gaven niets weg hierbij wel geholpen door een hardwerkend middenveld. In de 35e min. werd door DHV de aanval fraai van achteruit opgebouwd en na een aantal korte combinaties zette Tom van de Brink de doorlopende Mario Nuijten vrij voor het doel (0-1) maar helaas binnen 2 min. was er al weer de 1-1. In de rust werd vanwege de corona protocollen de thee op het kunstgrasveld geserveerd. Verder viel op hoe indrukwekkend de studenten op het sportcomplex de regels hanteren om het risico op verspreiding zo klein mogelijk te houden. Na de rust drong DHV meer aan maar kon de kansen niet verzilveren. Vlak voor tijd ging een kopbal gelukkig voor DHV net naast het doel van Justin Goverde. DHV kende een prima bekercampagne en kan naar de eerste competitiewedstrijd toeleven die a.s. zaterdag zal beginnen thuis tegen ZBC’97 uit Zwijndrecht.[n]