DSO 1 wint ook tweede wedstrijd

KLUNDERT - DSO 1 heeft ook de tweede wedstrijd van het seizoen gewonnen. Op bezoek bij Ventura Sport in Strijen kende DSO vooral de eerste 15 minuten na rust een ijzersterke fase, wat uiteindelijk de basis bleek voor de 14-16 overwinning.

Net als vorige week begon DSO goed aan de wedstrijd en pakte de ploeg direct een 1-0 voorsprong. Ventura Sport gaf zich echter niet zomaar gewonnen en dat leverde een spannende, gelijkopgaande eerste helft op. Beide ploegen kennen elkaar goed, maar door de diverse mutaties die dit seizoen hebben plaatsgevonden was het vooraf lastig te zeggen welke ploeg nu de sterkste zou zijn. Dat bepaalde automatismen nog ontbraken was dan ook niet vreemd.

DSO besloot halverwege de eerste helft een tactische omzetting te doen, waardoor Jean Paul en Frank van vak wisselden. Dit bleek een uitstekende zet. Ventura Sport dacht voor rust een marge op te bouwen, maar vlak voor rust wist DSO het gat nog te verkleinen tot 1 verschil.

Met die minimale achterstand begon DSO vol vertrouwen aan de tweede helft. Zoals eerder benoemd was deze fase erg sterk van de Klundertse formatie. Niet alleen werd de achterstand direct weggepoetst, DSO liep zelfs uit naar een voorsprong van 6 punten.

Ook goed om te zien dat deze 6 goals van 6 verschillende spelers kwamen. Helaas lukte het DSO niet om dit goede spel de gehele tweede helft vol te houden. Aan het einde van de tweede helft kwam Ventura Sport nog wel iets dichterbij, maar de overwinning van DSO kwam niet meer in gevaar.

Goed aan seizoen begonnen

Een uitstekend resultaat waardoor DSO nu met 4 punten uit 2 wedstrijden koploper is. Doordat 2 andere wedstrijden uit de poule werden verplaatst is er echter nog maar weinig zinnigs te zeggen over de stand. Feit is wel dat DSO goed aan het seizoen begonnen is.

Met de komende wedstrijden tegen Blauw-Wit en Good Luck op het programma hoopt de ploeg deze goede reeks door te zetten.

DSO-Blauw Wit begint zaterdag om 16:00 in Klundert.[n]