Expositie Noord- en Zuid-
haven van oud naar nieuw

ZEVENBERGEN - Van 10 tot en met 14 oktober organiseert werkgroep EXPO van Cultuur Moerdijk en de Heemkundekring Zevenbergen een 5 daagse expositie over de oude en nieuwe Haven van in Zevenbergen. Deze vindt plaats in Theater de Schuur Kerkstraat 23 Zevenbergen. De openingstijden zijn iedere dag van 13.00 tot 17.00 uur.


Dit is de 1e expositie van de werkgroep dit jaar. Door Covid 19 hebben 3 exposities niet plaats kunnen vinden. De werkgroep hoopt deze achterstand volgend jaar in te halen. Bij de expositie zijn de richtlijnen van RIVM van toepassing dus ook de ouderen kunnen er veilig rondlopen.


Wat is er zoals te zien?

De Heemkundekring presenteert een uitvoerige serie foto’s van de Noord- en Zuidhaven waarop de “oude haven” voor en rond de demping kan worden bekeken.

De maquette “tussen de bruggen”, vanaf 1955 gemaakt in 2017 door Frans v.d. Put is ook weer te zien. Voor degenen die deze hebben gemist op de kerstexpo 2017 is dit een must.

De maquette van de nieuwe Haven en omgeving gemaakt in 2019 door architect Thijs van Tetering staat op het podium in het volle licht.

De foto’s van de bouwperiode zijn op scherm te zien vanaf het begin van de werkzaamheden tot heden.

Het is de moeite waard!

Op de banners is te zien hoe de haven gaat worden als die gereed is.

Al met al heel veel om te zien en de moeite om naar De Schuur te komen. Zoals altijd zijn de exposities van de werkgroep Expo gratis en dus voor iedereen toegankelijk.[n]