Klaar af! FOTO LEONIE DUPPEN
Klaar af! FOTO LEONIE DUPPEN Leonie Duppen

Grote vooruitgang voor honkbal pupillen

ZEVENBERGEN - Afgelopen zaterdag hebben de pupillen van Seven Hills een dubbel gespeeld tegen de Boosters in Roosendaal. Twee wedstrijden achter elkaar is pittig en het ervaren team van de Boosters, met derde- en vierdejaars pupillen, was duidelijk te sterk voor het beginnende team van Seven Hills.


Beide wedstrijden werden dan ook door de Boosters gewonnen, maar toch waren er ook voor de jeugdspelers van Seven Hills mooie hoogtepunten.

Zoë speelde vandaag haar eerste officiële wedstrijd en ze had geen betere start kunnen wensen. Op het eerste honk maakte zij door goede samenwerking met pitcher Jesse drie keer achter elkaar een slagman uit. Daarnaast kreeg ze aan slag de bal goed weg geslagen en kon ze in haar eerste wedstrijd al een punt scoren.

Korte stop Lucas, die ook nog in actie is geweest als pitcher en catcher, maakte in de derde inning van de eerste wedstrijd een prachtige vangbal waardoor de slagman gelijk uit was. Aan slag was Lucas ook op dreef met meerdere honkslagen en zelfs een mooie tweehonkslag. Jesse maakte in de eerste wedstrijd zijn debuut als pitcher. Dat is geen gemakkelijke positie, maar hij hield zich prima staande en gooide meerdere slagballen. Eenmaal zelf aan slag ging het ook soepel, want iedere slagbeurt kon hij de bal weg slaan en veilig op het eerste honk komen.

In de eerste wedstrijd was het Jesse die door mooie honkslagen van Matteo, Stijn en Lucas het eerste punt voor Seven Hills wist te scoren.

Raf, doorgaans onze 2e of 3e honkman, ging voor het eerst tijdens een wedstrijd als catcher het veld op. Hij heeft het fantastisch opgepakt! Ook heeft hij het gelijk de hele wedstrijd volgehouden, wat met beenbeschermers, borstbescherming en zware helm, op zich al een flinke prestatie is.


'Inzicht groeit bij deze eerstejaars pupillen'


Matteo, onze benjamin van het team, was vooral aan slag sterk en wist dan ook meerdere keren op de honken te komen. In de laatste inning van de laatste wedstrijd was zijn energie aardig op, maar toonde hij karakter door toch weer in het veld te staan. In zijn laatste slagbeurt sloeg hij zelfs nog een mooie honkslag en wist hij het eerste honk op tijd te bereiken.

Stijn kon alleen de eerste wedstrijd mee spelen, maar wat waren we blij dat hij erbij was! Razend snel was hij in zijn dubbelrol als tweede honkman en buitenvelder.

De tegenstander wist de bal vaak ver weg te slaan, waardoor Stijn het druk had om de bal zo snel mogelijk bij een van de honken te krijgen.


Flinke vooruitgang

Het is mooi te zien dat het inzicht in het honkbal spel groeit bij deze eerstejaars pupillen. En dat lukt het beste met wedstrijden spelen.

Dus ja, helaas twee keer verloren, maar we boeken flinke vooruitgang en voor nu focussen we ons vooral op al deze mooie hoogtepunten!


Nieuwe spelers

Het pupillen team van Seven Hills kan overigens nog wat spelers gebruiken, dus is honkbal wat voor uw zoon of dochter (tussen de 8 en 12 jaar), neem dan contact op via e-mail adres info@7-hills.nl of via de facebook pagina van Seven Hills (@hsvsevenhills).[n]