Moeizame competitiestart voor teams Witac’89

WILLEMSTAD - Na de, door de Corona-pandemie, plotseling afgebroken voorjaarscompetitie neemt tafeltennisvereniging Witac’89 met drie teams deel aan de afgelopen week weer begonnen najaarscompetitie. Dat gaat wel gepaard met strenge veiligheidsprotocollen.


Algemene regels zijn, naast de nationale regels afstand houden, geen klachten en desinfecteren, o.a. geen publiek, afgebakende speelvelden, geen dubbelspel, tellen met (wegwerp)handschoenen, thuis douchen, etc. Daarnaast heeft elke vereniging nog een specifiek verenigingsprotocol, met name ook gekoppeld aan de eigen speelzaal (ventilatie) en restaurant/bar.


Competitiestart

De eerste twee teams van Witac kenden in De Blokhut een moeizame competitiestart. Het derde team boekte een overtuigende overwinning.

Tegen Breda leed Witac 1 een 3-6 nederlaag. Twee spelers van Breda bleken in deze wedstrijd te sterk voor Arthur Baalman, Kees Heijstek en Iwan Silvius. De partij tegen de andere speler van Breda wisten al de Witac-spelers wel in winst om te zetten.

Ook het tweede team van Witac verslikte zich in een taaie tegenstander, ODT uit Roosendaal (2-7). Een zeer geroutineerde speler van ODT en een jeugdige speler wonnen al hun wedstrijden van Manon Gerritsen, Tijmen van der Zwaag en Yoran van der Zwaag. In de partij tegen de “ouwe taaie” had Manon erg veel pech omdat zij, na een gelijk opgaande strijd, door een ongelukkige netbal in de vijfde game alsnog het onderspit delfde. Tijmen en Manon konden beiden wel relatief gemakkelijk één enkelspelzege naar zich toe trekken.

Het derde team van Witac ging voortvarend uit de startblokken tegen TCS uit Steenbergen. De trainingsarbeid van Klaas van Exel in de stille zomerperiode (o.a. met tafeltennisrobot) wierp direct vruchten af. Zijn eerste partij won hij nog moeizaam in vijf games, maar in zijn overige partijen wist hij overtuigend in drie games te zegenvieren. Dulon Gerdes volgde dit spoor. Hij verloor zijn eerste partij ongelukkig met twee punten verschil in de vijfde game, maar behaalde tegen de twee overige tegenstanders een relatief eenvoudige zege. Ook Bram Tolenaars acteerde zeer verdienstelijk. Hij speelde al zijn partijen in vijf games, waarvan hij er één in zijn voordeel wist te beslissen (eindstand 6-3).[n]