Droomstart Kogelvangers tegen De Fendert

WILLEMSTAD - De hoofdmacht van Kogelvangers maakte in de eerste competitiewedstrijd tegen De Fendert een droomstart. Met de afgetekende 4-0 overwinning liet de ploeg van trainer/coach Brian Roquas zien, dat de lessen uit de twee laatste bekerduels -wél goed voetballen, maar niet navenant scoren- hun vruchten hebben afgeworpen.

Beide ploegen begonnen de wedstrijd wat aftastend en een eerste echte kans voor de thuisploeg viel pas in de zevende minuut, toen een diepgaande Mart Grootenboer besloot breed te leggen in plaats van zélf te schieten.

Kogelvangers probeerde daarna te voetballen waar De Fendert het vooral zocht in de lange bal, naar hun gevaarlijke spitsen.

In de veertiende minuut combineerden Simon Boot en Pim van der Hout op de linkerflank door de verdediging van De Fendert.

De harde voorzet van Simon was bij de tweede paal een prooi voor de snelle Mart Grootenboer, die de bal in het dak van het doel schoot: 1-0.

Strafschop

Kogelvangers kwam in het vervolg van de eerste helft niet echt in problemen tot de 36e minuut toen centrale verdediger Jos Knook (hij speelde overigens een prima wedstrijd) balverlies leed. De Fendert schakelde snel, waarna de bal bij een doelpoging op de arm van Sven van Laarhoven kwam. ‘Arm niet langs het lichaam’, aldus de scheidsrechter, dus een strafschop. De kans om op gelijke hoogte te komen werd echter jammerlijk gemist.

De bal verdween over het doel van Stan Moerland.

Ruststand 1-0 voor Kogelvangers derhalve.

Dubbele wissel

In het begin van de tweede helft viel Kogelvangers wat terug en was De Fendert iets dominanter. In de 64e minuut was er echter een snelle Willemstadse omschakeling, waarbij Daan Oudhof de bal nog scherp wist voor te geven. In dit geval was Mo Amin Chaali bij de tweede paal, om de bevrijdende 2-0 binnen te schieten.

In de 75e minuut volgde een dubbele wissel, doordat aanvoerder Sven Moerland en Sven van Laarhoven van de Willemstadters, beiden geblesseerd, niet verder konden.

Koen Knook en Youri van Laarhoven waren hun vervangers.

De Fendert voetbalde zonder overtuiging verder en twee strafschoppen binnen één minuut bezegelden het lot van de Fijnaarters definitief.

In de 83e minuut kreeg Simon Boot (ook hij was uitblinker) op snelheid een afgelegde bal van Youri van Laarhoven. Simon werd op de rand van het zestienmetergebied gestuit en dat betekende strafschop één.

Daan Oudhof schoot via de onderkant lat hard binnen: 3-0.

Nog geen minuut later soleerde Mart Grootenboer richting De Fendert-doelman, totdat hij in de mangel kwam van twee Fijnaartse verdedigers. Strafschop nummer twee dus.

En opnieuw was het onberispelijk raak, door opnieuw door Daan Oudhof.