Kogelvangers komt alsnog goed weg met gelijkspel

WILLEMSTAD - Kogelvangers behaalde afgelopen zaterdag één punt in de uitwedstrijd tegen het sterk acterende Zwaluwe. Lang zag het er zelfs naar uit dat de ploeg van trainer/coach Brian Roquas er met de volle winst vandoor zou gaan, want pas in de 83e minuut kwam Zwaluwe op gelijk hoogte (eindstand 1-1), wat op zich wel terecht was.

De spelbepalende middenvelders Mo Amin Chaali en Sven Moerland konden in de slotfase met twee maal geel, dus rood, het veld verlaten en zijn voor de komende thuiswedstrijd tegen Kapelle geschorst. Positief was, dat Kogelvangers het gelijke spel, in de tumultueuze slotfase, met negen spelers alsnog over de streep kon trekken. Zwaluwe begon voorzichtig aan haar eerste competitiewedstrijd, na het afgelaste duel tegen Prinsenland. Het veldspel bleek in die fase in evenwicht, met nauwelijks echte kansen. In de achtste minuut kwam Kogelvangers goed weg, toen er, na een voorzet van de rechterkant, niet goed werd ingegrepen. De doelpoging ging echter voorlangs. In de 33e minuut kwam de Willemstadse formatie op voorsprong, nadat een discutabele overtreding op Mart Grootenboer, een vrije trap net buiten het zestienmetergebied opleverde. Daar trok specialist Jos Knook zich niets van aan. Zijn prima genomen vrije trap leverde de 0-1 voorsprong op. Tevens de ruststand. Na de hervatting kwam Kogelvangers niet echt meer aan voetballen toe, al werd de voorsprong met verve verdedigd. Dat gebeurde zelfs tot de 83e minuut, toen Zwaluwe de gelijkmaker maakte. Dat was na een knap genomen vrije trap, waaruit het koppend raak was: 1-1. Daarna volgde een tumultueuze slotfase, waarin de thuisploeg alsnog voor de volle winst ging en Kogelvangers niet que resultaat ongeschonden uit de strijd kwam. In de 89e minuut kon Mo Amin Chaali, na zijn tweede gele kaart voortijdig vertrekken, hetgeen Sven Moerland in blessuretijd eveneens overkwam. In beide gevallen gebeurde dat na een tackle, waarbij toch echt de bal werd gespeeld. Nadat reserve-doelman Jesse Moerland vanaf de zijlijn daarna met woord en gebaar aangaf het daarna niet mee te zijn, kon ook hij met rood vertrekken. Enkele minuten daarna klonk het eindsignaal.

Zaterdag staat het thuisduel tegen VV Kapelle op het programma. VV Kapelle verloor het enige competitieduel met 5-0 van Krabbendijke. De Willemstadters vangen dat duel aan zonder de geschorste Mo Amin Chaali en Sven Moerland. Dat wordt puzzelen voor Brian Roquas en waarschijnlijk schuiven met de opstelling.[n]