Vrijwilligers Huiskamer. FOTO WIM GOVERDE
Vrijwilligers Huiskamer. FOTO WIM GOVERDE Wim Goverde

Huiskamer op kousenvoeten wekelijks actief

ZEVENBERGEN - Corona zette in maart een dikke streep door de activiteiten van de Huskamer van Zevenbergen. Althans, wat betreft de fysieke ontmoetingen. We konden onze energie goed gebruiken om hulp te organiseren voor mensen die ineens wat ondersteuning goed konden gebruiken bij praktische zaken als de boodschappen. Ook bij wat verdergaande hulpvragen bleken mensen ons makkelijk te vinden.


In een mooi samenspel met de Facebookgroep (toen nog 'Zevenbergen helpt' genaamd, inmiddels omgedoopt tot 'Zevenbergen is Positief'), verenigingen, professionele organisaties en de Gemeente zijn veel mensen geholpen en iedereen die daarbij een rol heeft gespeeld zijn we zeer erkentelijk. Netwerken blijken in tijden van crisis cruciaal en met de Huiskamer heeft iedereen toegang tot die netwerken. Mocht Corona opnieuw ons dagelijkse leven (nog meer) gaan belemmeren, dan weet u waar u terecht kunt.


Wekelijkse inloop
Inmiddels is de wekelijkse Inloop op donderdag tussen 11 en 14 weer goed bezocht en wandelen we tussen 10 en 11 elke week weer een stukje Zevenbergen. En met twee volle cursussen Verbindende Communicatie hebben we dat onderdeel ook weer geactiveerd.
Mocht u eens kennis willen maken met de mensen van de Huiskamer en daarbij de Coronaregels in acht wilt nemen, dan zien we u graag voor een gratis kopje koffie of thee en een goed gesprek. Als u ergens hulp bij kunt gebruiken bent u net zo welkom als wanneer u gewoon een keer voor de gezelligheid aan komt.
De Huiskamer is elke donderdag aanwezig in Trefpunt Meer Moerdijk, Kristallaan 27c in Zevenbergen.
Meer weten: 06-21892707
Petergeleijns@hotmail.nl.[n]