Afbeelding
Foto:

Kruising Orionweg-Randweg op de schop

MOERDIJK – De gevaarlijke kruising Orionweg-Zuidelijke Randweg in Moerdijk gaat op de schop. Het gaat om een kruispunt met onveilige spoorwegovergangen. Het is een lang gekoesterde wens van het Havenbedrijf Moerdijk en spoorwegbeheerder ProRail om dit onoverzichtelijke punt aan te pakken.


Op het haven- en industrieterrein zijn meerdere onbeveiligde overwegen. De kruising Orionweg-Zuidelijke Randweg erg onoverzichtelijk. Afgelopen jaren vonden meerdere ongelukken plaats. Daarom werken het havenbedrijf en ProRail samen aan het verbeteren van de veiligheid. Niet alleen door spoorbomen te plaatsen, maar ook door het aanbrengen van bewegwijzering om filevorming vanaf de snelweg tegen te gaan. Regiodirecteur Wendy de Wild van ProRail: “Het beveiligen van de overwegen had behoorlijk wat voeten in aarde. Wij zijn heel blij dat de schop nu eindelijk de grond in gaat.”


Veilige afhandeling

Bovendien groeit de haven van Moerdijk. Om die groei op het spoor en de weg veilig mogelijk te maken, is de beveiliging van deze kruising ook noodzakelijk. Ferdinand van den Oever, directeur Havenbedrijf Moerdijk licht toe: “Samen met ProRail nemen we onze verantwoordelijkheid en zorgen we voor een vlotte en veilige afhandeling van goederen over spoor, weg en water. Dit project draagt direct bij aan de verkeersveiligheid en doorstroming van het haven- en industrieterrein.”[n]