Tanaka maatje te groot voor Witac1

WILLEMSTAD - Het eerste team van tafeltennisvereniging Witac’89 trof in de derde competitieronde een veel te sterke tegenstander, maar het tweede en derde team boekten een ruime zege.


In Etten-Leur was Witac 1 niet opgewassen tegen een zeer sterk team van Tanaka (eindstand 8-1). Arthur Baalman begon nog voortvarend met een knappe overwinning in vier games, waarvan drie games met twee punten verschil. Daarna was de koek op voor Witac. Alleen Arthur kon hierna nog één game naar zich toe trekken. Alle andere partijen waren in drie games een prooi voor Tanaka. Omdat de onderlinge verschillen groot zijn tussen de teams in deze poule blijft Witac 1 met dit resultaat wel uitzicht houden op een stevige plaats in de middenmoot.


Overige teams
In St Willebrord zegevierde het tweede team van Witac tegen The Back Hands (eindstand 3-6). Enigszins geflatteerd was dat wel want in twee enkelpartijen bleef Witac in de vijfde en beslissende game, met twee punten verschil, net aan de goede kant van de score. Gelouterde senior Cor Bom wist in deze wedstrijd al zijn partijen in winst om te zetten, waarvan één in de laatste partij van de avond met 11-13 in de vijfde game. Tijmen van der Zwaag boekte eveneens drie knappe enkelspelzeges. In zijn laatste partij kon Tijmen in de derde game twee matchpoints niet verzilveren. Met 14-12 ging deze game naar de ervaren tegenstandster. Daarna ging het moeizamer met Tijmen, maar na een spannende wedstrijd kon hij de partij, met 9-11 in de vijfde game, toch nog in zijn voordeel beslissen. Hiermee is Witac 2 het team van The Back Hands op twee punten genaderd, met een reëel uitzicht op de tweede plaats.
Ook de tweede wedstrijd in de najaarscompetitie eindigde in een mooie overwinning van het derde team van Witac’89. In Ossendrecht trok Witac met 2-7 aan het langste eind tegen TCO. Dulon Gerdes en Klaas van Exel kwamen in hun eerste partij traditiegetrouw moeizaam uit de startblokken, maar zij wonnen de partij wel in vijf games. Toen de diesels eenmaal warm gedraaid waren was er geen houden meer aan. Beiden wonnen zij hun overige partijen in drie games. Ook Bram Tollenaars pikte weer een graantje mee. Hij wist één partij in drie games in winst om te zetten. Jammer voor Witac is wel dat TCS zich in deze poule uit de competitie heeft teruggetrokken, waardoor de winstpunten van Witac tegen dit team, in de eerste competitiewedstrijd, uit de ranglijst zijn verdwenen.[n]