Kogelvangers wint ook tweede thuisduel

WILLEMSTAD - Met in bepaalde fases bedroevend slecht spel, wist Kogelvangers zaterdag tegen het Zeeuwse Kapelle ook het tweede thuisduel winnend af te sluiten: 4-3. Kogelvangers miste vier basisspelers.

Naast de geschorste middenvelders Sven Moerland en Mo Amin Chaali moesten ook doelman Stan Moerland (licht knieletsel) en Koen Knook (last van zijn kuit) met blessures afhaken. De zekere sluitpost werd vervangen door de 17-jarige doelman Martijn Jordens. Kogelvangers had toch een voortvarende start. Na vier minuten stond de 1-0 op het scorebord. Daan Oudhof rondde daartoe een afgemeten voorzet van Mart Grootenboer koppend af. Toen al werd duidelijk dat Kapelle geen hoogvlieger is in de derde klasse B. Zeker niet in verdedigend opzicht, met negen tegentreffers in twee duels. Er ontstonden enorme ruimtes, waar Kogelvangers gemakkelijk doorheen kon voetballen. Dat leidde in de 14e minuut tot de 2-0. Opnieuw was Daan Oudhof trefzeker, ditmaal uit een voorzet van de linkerkant van Youri van Laarhoven. In de 31e minuut viel de 3-0, toen Mart Grootenboer verdedigend geklungel van Kapelle afstrafte. In die fase had Kogelvangers alle mogelijkheden om de score verder uit te bouwen, maar de meest opgelegde kansen, vaak op een presenteerblaadje aangereikt door Mart Grootenboer, werden niet benut. Toen in minuut 38 uit het niets de 3-1 viel, sloop er onrust in de ploeg. Op slag van rust werd het zelfs 3-2, nadat een gekeerd schot door Martijn Jordens in de rebound werd binnengeschoten. In de rust werden door een zeer ontevreden coach Brian Roquas de puntjes nog eens op de i gezet. Het leidde echter niet tot het gewenste voetballende niveau. Kogelvangers bleef onrustig en zwak spelen, wat vanaf de kant coachend ook niet kon worden gekeerd. Ook nadat Daan Oudhof in de 52e minuut met zijn derde treffer de 4-2 liet aantekenen. Na opnieuw een assist van Mart Grootenboer, voelde nog geen Willemstadter zich in veilige haven. Toen Jos Knook een kwartier voor tijd aan de handrem moest trekken en Kapelle via een strafschop terug kwam tot 4-3, restte er nog een hectische slotfase. Doelman Martijn Jordens zorgde er echter met twee prima reddingen voor dat de middag, zonder publiek, alsnog niet in mineur eindigde. Door de overwinning op Kapelle is Kogelvangers (samen met Duiveland) na drie duels, gedeeld tweede op de ranglijst, achter de ongeslagen koploper Halsteren. Zaterdag staat het uitduel tegen het eveneens makkelijk scorende Tholense Boys op het programma.[n]