Unieke collecte van ReumaNederland, Longfonds en de Hartstichting.
Unieke collecte van ReumaNederland, Longfonds en de Hartstichting.

Unieke collecte van drie goede doelen

KLUNDERT/ NOORDHOEK - Van 12 t/m 24 oktober houden ReumaNederland, Longfonds en de Hartstichting een unieke collecte. Door corona konden de collectes van de drie goede doelen in het voorjaar niet doorgaan. In de herfstvakantie worden de bussen daarom eenmalig gebundeld en lopen vrijwilligers van ReumaNederland, Longfonds en de Hartstichting samen één collecte. Ook in Klundert en Noordhoek collecteren ze samen.


Het is voor het eerst dat de drie organisaties samen een collecte organiseren.

Op deze manier kunnen ReumaNederland, Longfonds en de Hartstichting toch nog geld ophalen in coronatijd. Het blijft namelijk hard nodig, ook in Klundert en Noordhoek.

Voor de gezondheid van alle mensen, en speciaal voor mensen met een hart- of vaatziekte, een reumatische aandoening of een longziekte.

Eén keer geven voor drie goede doelen

Natuurlijk houden de collectanten aan de deur 1,5 meter afstand, want veiligheid gaat boven alles. Gevers kunnen contant geld in de collectebus doen of de QR-code op de bus scannen. Ook kun je een donatie doen op www.inhaalcollecte.nl. De totale opbrengst van de inhaalcollecte wordt verdeeld onder de drie deelnemende goede doelen.


Belangrijke inkomstenbron

De drie goede doelen zijn blij dat ze dit jaar toch nog met de collectebus langs de deuren kunnen gaan. De collecte is voor ReumaNederland, Longfonds en de Hartstichting een heel belangrijke inkomstenbron om onderzoeken te financieren naar nieuwe en betere behandelingen, patiënten (en hun naasten) te helpen beter met hun ziekte te leven en mensen te helpen voorkomen dat ze ziek worden.[n]