Superblije kinderen op De Singel. FOTO JOHAN WAGENMAKERS
Superblije kinderen op De Singel. FOTO JOHAN WAGENMAKERS Foto: Johan Wagenmakers

'Klappen en toeteren voor het schoolplein'

WILLEMSTAD - Met letterlijk toeters en bellen werd op dinsdagmiddag 6 oktober door de kleuters van basisschool De Singel het vernieuwde schoolplein heropend. Vertegenwoordigers van het Hart van Willemstad, het Havenbedrijf Moerdijk en de ouderraad van De Singel overhandigden aan directrice Loeky Wijling elk een cheque. Dankzij deze financiële injectie was het voor de school mogelijk om enkele nieuwe speeltoestellen te plaatsen en om later het plein verder op te vrolijken.


DOOR JOHAN WAGENMAKERS


In een lange rij lopend, blazend op een toeter en slaand op een tamboerijn komen de jongste leerlingen van basisschool De Singel vrolijk zingend het schoolplein op. “Iedereen lacht, iedereen doet mee, feestvieren doe je met elkaar,” klinkt het uit de luidsprekers. En feest is het vandaag, deze druilerige dinsdag 6 oktober! Het schoolplein is onlangs vernieuwd met onder meer een speelhuisje en een mega-groot klimrek inclusief glijbaan en vandaag wordt het plein op feestelijke wijze ingewijd. Op de vraag van directrice Loeky Wijling of ze er blij mee zijn klinkt luidkeels uit 22 keeltjes: “héél erg blij.”


Drie cheques

Uit handen van vertegenwoordigers van de donateurs heeft ze even daarvoor een drietal cheques in ontvangst genomen. De vitaliteitsregeling van het Havenschap Moerdijk was daarbij goed voor 1500 euro, de ouderraad van De Singel schonk 1000 euro en op de cheque van Stadsraad Hart voor Willemstad prijkte 500 euro. “Aanvankelijk hadden wij ook 1000 euro in gedachten,” vertelt Ceasar Luikenaar van het Hart van Willemstad, “maar wij hebben het bedrag in tweeën gedaan en de andere helft aan de Willem de Zwijgerschool gegeven, want daar konden ze het ook goed voor het vernieuwen van het schoolplein gebruiken.”


Muren schilderen

Samen met directrice Loeky Wijling en onderhoudsmedewerker en vrijwilliger Andries de Vos heeft kleuterjuf Pauline van Bohemen de actie voor nieuwe speeltoestellen opgezet en gecoördineerd. “De toestellen zijn in het voorjaar tijdens de ‘corona-afwezigheid’ van de kinderen al geplaatst,” vertelt ze. “Dat was nog een hele toestand, want één onderdeel ontbrak zodat ze er bij terugkomst op school wel naar mochten kijken, maar er nog niet op konden. Gelukkig is het allemaal goed gekomen en hebben ze er ondertussen al veel plezier van gehad.” Met het ingezamelde geld wordt de speelplaats nog verder aangepakt laat ze weten. “De muren gaan we ook nog schilderen in bepaalde thema’s zoals een garage, winkel of ijscokar, zodat dit aansluit bij de spelletjes die de kinderen doen. We hadden dit al eerder willen doen, maar door omstandigheden is het er niet van gekomen.”


Superbedankt

Na het officiële gedeelte is het tijd om te spelen. Vrolijk komen de kleuters van groep 2 met elk een letter naar beneden gegleden om in volgorde staand het woord ‘superbedankt’ te vormen, richting de gulle gevers die dit mogelijk gemaakt hebben. Tot slot bedankt ook directrice Wijling de donateurs voor hun financiële bijdragen. “Zonder jullie steun hadden we hier nu niet gestaan. Dank namens alle kinderen van De Singel,” roept ze uit. "En nu verder klappen, stampen en toeteren voor het schoolplein." Maar de kleuters hebben na dit officiële gedeelte alleen nog maar oog voor de nieuwe speeltoestellen. En wie neemt ze dat kwalijk? [n]