Chantal. FOTO LEONTINE
Chantal. FOTO LEONTINE Leontine

Chantal Verschoor alsnog naar WK twirlen

KLUNDERT - Op woensdag 7 oktober kreeg Chantal een bericht van de twirlbond of ze die dag even wilde bellen. "Mama is dat goed of slecht bericht. Schat ik weet het niet, zo snel mogelijk bellen". In de middag was de verlossing daar, huilend van blijdschap belde ze op "Mama ik sta op het WK met mijn 2 baton". Wat een super goed nieuws.


Het begon allemaal in januari 2020 tijdens het NK. Chantal werd Nederlands kampioen 2 baton in de intermadiate klasse, een klasse die geen recht geeft op internationale tickets. In de tussentijd was ze wel gepromoveerd naar die klasse maar dat telde nog niet voor dit NK. De kampioensklasse telde 4 deelnemers. Nummer 1, 2 en 3 gaan naar het WK en nummer 4 is reserve.

Op vrijdag 8 augustus werd Chantal al gebeld of ze als reserve mee wilde naar het WK omdat er een Nederlandse deelneemster gestopt was met het onderdeel 2 baton. Dat liet Chantal zich geen twee keer zeggen, vooral omdat ze met het team toch al op het WK staat.

Nu is er een Nederlandse deelneemster gestopt met twirlen en kwam er weer een plaats vrij op het onderdeel 2 baton. Deze gaat nu dus opgevuld worden door Chantal. Een droom die uitkomt.


Voorbereidingen gaan beginnen

Nog nooit heeft ze op een Wk gestaan, enkel een aantal keer op een EK.

Het WK wordt gehouden in augustus 2021 in Eindhoven.

Nu gaan de voorbereidingen beginnen voor dit evenement.

Veel trainingsuren gaan erin zitten, maar dat heeft ze er maar al te graag voor over om zo goed mogelijk voor de dag te komen op het WK.[n]