Kogelvangers leidt eerste nederlaag

WILLEMSTAD - De hoofdmacht van Kogelvangers leed afgelopen zaterdag op Tholen bij Tholense Boys een 3-0 (ruststand 1-0) nederlaag, wat de krachtsverhoudingen in de derde klasse B van het zaterdagvoetbal al aardig weer lijkt te geven. Al is dat pas na vier wedstrijden.

In dat kader, de nog steeds ongeslagen kampioenskandidaat Halsteren zag de thuiswedstrijd tegen Duiveland vanwege een corona-geval in de Halsterense selectie afgelast.

Tholense Boys is, na het verrassend sterke Krabbendijke (won met 0-1 bij De Fendert) nu derde op de ranglijst, met acht uit vier.

Daarna volgen de middenmoters Duiveland, Klundert en Kogelvangers, gezamenlijk met zeven punten uit vier duels.

'Onmogelijke' reddingen

Met de middenvelders Sven Moerland, Mo Amin Chaali en doelman Stan Moerland weer in de gelederen, zag Kogelvangers in de eerste twintig minuten de een na de andere Thoolse aanval op zich afkomen, waarbij vooral één van de spitsen van Tholense Boys werd bereikt.
Stan Moerland, liet in die fase met ‘onmogelijke’ reddingen zien, waartoe hij in staat is. Van de schrik bekomen, hield de Willemstadse defensie daarna stand, tot vlak voor de rust.

Toen verdween een licht van richting veranderd Thools afstandsschot achter de toen kansloze Stan Moerland in de kruising: 1-0.

Geen potten breken

Ook na de hervatting kon Kogelvangers tegen het sterke Tholense Boys geen potten breken. Het elftal van trainer/coach Brian Roquas kwam nauwelijks tot echte doelkansen. Dat ging de thuisploeg beter af. Het veldoverwicht leverde in de 65e en de 70e minuut de 2-0 en 3-0 op, waarmee tevens de eindstand werd bereikt..

Programma

Voor aanstaande zaterdag staat voor Kogelvangers het thuisduel tegen laagvlieger SEOLTO op het programma.

De ploeg uit Zevenbergen, die het vorige, afgebroken seizoen mogelijke degradatie ontliep, is na vier duels (doelsaldo 2-8) voorlaatste met één wedstrijdpunt.