De videoclip die bij de single hoort, is opgenomen in Rotterdam.
De videoclip die bij de single hoort, is opgenomen in Rotterdam. Foto: Kiki Blokx

Kiki debuteert met eerste single

ZEVENBERGEN - Geniet Van Het Leven is de eerste single van Kiki Blokx. De negentienjarige Zevenbergse is al van jongs af aan met muziek bezig en met de single komt een droom uit. Blokx volgde een MBO opleiding zang en artiest in Amsterdam, maar moest hier later voor naar Arnhem. "Daar focusten ze zich op het Nederlandstalige lied. Je gaat met de opleiding dieper het vak in, dus je leert hoe de muziekindustrie in elkaar zit en krijgt zangles en leert tekstschrijven."

DOOR MARJANNE DIJKSTRA


Het Nederlandse lied werd Blokx met de paplepel ingegoten. "Wij luisterden thuis heel veel Nederlandstalige muziek. Mijn grote voorbeeld is André Hazes senior. Hij zong echt alles over het leven en dat wil ik uiteindelijk ook. Tino Martin is ook een groot voorbeeld voor me qua stijl. Ik luister van alles in dat genre en nu ik dieper in de muziekwereld zit, ontdek ik ook de minder grote artiesten. Overigens doen mijn ouders niets met muziek, ze luisteren het alleen. Ze zijn wel heel trots op me en zijn bij het hele proces van de eerste single betrokken geweest."


Nieuwe singles

Geniet Van Het Leven is de eerste single van de Zevenbergse en heel belangrijk voor haar. "Het gaat over iemand die ik plotseling ben verloren. Dat was een gebeurtenis die er ontzettend heeft ingehakt. Met de single wil ik zeggen dat je moet genieten van het leven, want morgen is niet beloofd. Dat is iets wat ik door deze gebeurtenis nog meer besef en ik geniet meer van de kleine dingen."


'Morgen is niet beloofd'


Opnames in Rotterdam

De clip bij de single is opgenomen in Rotterdam. "Ik vind dat gewoon een hele mooie plek bij de havens. Ik wilde ook graag beelden opnemen op een boot op het water, dat vind ik zo vet." Blokx is al bezig met een tweede single. "Het Is Te Laat gaat over iemand die je niet meer ziet staan en dat je er helemaal klaar mee bent en die persoon laat gaan. Volgend jaar komt de single uit. Ik ben ook al met een derde nummer bezig, maar dat is nog in een beginstadium. Het wordt sowieso een up-tempo nummer, want het komt rond de zomer uit."


'Ik ga voor zangcarrière'


Doel

Hoewel de eerste single van Blokx goed wordt ontvangen, is leven van de muziek nog niet aan de orde. "Zo ver ben ik nog niet, maar daar droom ik natuurlijk wel van en veel anderen met mij. Tot die tijd werk ik in een sportschool en ik ben begonnen aan een nieuwe opleiding tot pedagogisch medewerker. Daarmee kan ik op een kinderdagverblijf werken en dat vind ik ook heel erg leuk. Maar het doel is dat ik ook geld verdien met muziek maken en daar ga ik voor."

De single Geniet Van Het Leven kan worden beluisterd via onder andere You Tube en Spotify. Meer informatie is ook te vinden op www.kikiblokx.nl.[n]