René Taselaar maakt studie van Kamp Moerdijk

MOERDIJK - Kent u het Concentratiekamp Moerdijk. Bij veel mensen blijkt niet bekend te zijn dat dit Aussenkommando bestond en wat daar in WOII gebeurde. Daarop werden we gewezen door de heer René Taselaar uit Apeldoorn die daar een studie van maakte en er een artikel over heeft geschreven. Bij de Documentatiegroep '40-'45 verschijnt in de tweede week van december 2020 een uitgebreide studie over Kamp Moerdijk.


Over dit Aussenkommando van Kamp Vught in 1943/1944 bleek niet alleen in Nederland, maar ook in Moerdijk zelf weinig bekend. Daarom heeft de onderzoeker René E. Taselaar de geschiedenissen van dit kamp en van vele gedetineerden uit de vergetelheid gehaald. Verreweg de meesten van de 500 Joden zijn spoedig na hun verblijf in het kamp omgekomen. Ook zijn er ongeveer 700 'Schutzhäftlinge' geweest. Het is belangrijk, dat beschreven is wat zich met betrekking tot het Kamp Moerdijk heeft afgespeeld en zo de aandacht krijgt die het verdient.


Tijdschrift
Het artikel, met een aantal niet eerder gepubliceerde afbeeldingen, is opgenomen in het mooi, volledig in kleur uitgevoerde tijdschrift Terugblik '40 - '45 nr 610 van bovengenoemde vereniging. De oplage is beperkt.

Als u één of meerdere exemplaren van deze Terugblik '40 – '45 nr. 610 wenst te bestellen, is dat mogelijk via e-mail: secretaris@documentatiegroep40-45.nl

Bij de bestelling graag uw naam en uw adres vermelden, opdat het blad, met rekening, toegestuurd kan worden.


Meer informatie
Voor meer informatie zie
www.dieoverdraghe.nl[n]