Harmonieorkest Muziekvereniging Zevenbergen.
Harmonieorkest Muziekvereniging Zevenbergen. FOTO MARCEL OTTERSPEER

Muziekvereniging Zevenbergen haalt oud papier op

ZEVENBERGEN - Wist u dat in een groot deel van Zevenbergen elke derde zaterdag van de maand de papier kliko (rolcontainer met blauwe deksel) geleegd worden met de hulp van vrijwilligers? In alle kernen (behalve in Klundert) helpen vrijwilligers van diverse verenigingen bij het ophalen van oud papier.


Voor deze werkzaamheden krijgen de verenigingen een vergoeding die gebaseerd is op het gewicht van het opgehaalde papier/karton. Een hele mooie en tevens levensbelangrijke bron van inkomsten voor de diverse verenigingen.

Zo ook in Zevenbergen, waar, naast de Muziekvereniging Zevenbergen, een voetbalvereniging vrijwilligers aanlevert om achter de wagens te lopen en de kliko’s aan te haken. Het vinden van genoeg vrijwilligers voor deze taak is niet altijd makkelijk.

Afgelopen week verscheen er een digitaal bericht van de gemeente Moerdijk op de Afvalwijzer waar diverse mensen via de sociale media op hebben gereageerd. In dit bericht wijst de gemeente de bewoners er op dat papier/karton in de daarvoor bestemde kliko gestopt moet worden en dat alles wat er naast staat niet meegenomen wordt. In de praktijk is het echter zo dat de vrijwilligers al het papierafval meenemen, mits het netjes wordt aangeboden. Dat wil zeggen in dichte dozen of zakken of netjes met touw vastgebonden. Dit om te voorkomen dat het papier of karton als zwerfafval een andere weg gaat zoeken.

Dus help onze vrijwilligers door uw papierafval netjes aan te bieden en geef ze een compliment voor hun inzet.

Let op! In december zijn diverse ophaaldagen gewijzigd. Check uw afvalwijzer voor de juiste ophaaldag. De vrijwilligers van de Muziekvereniging Zevenbergen lopen hun wijk niet op 19, maar op 12 december![n]